SMENA U STAKLARI: Matković direktorka umesto Vukovića
Foto: Tanjug, D. Stanković

Vlasnik odlučio

SMENA U STAKLARI: Matković direktorka umesto Vukovića

InfoBiz -
Novu direktorku, koja je supruga bivšeg direktora "Želežare" Smederevo i visokog funkcionera SPS Dušana Matkovića, na dužnost direktora SFS postavio većinski vlasnik, Bugarin Cvetan Vasilev

PARAĆIN - U Srpskoj fabrici stakla (SFS) Paraćin došlo je do smene direktora, a umesto dosadašnjeg direktora Boriše Vukovića došla je Verica Matković, potvrdio je danas predsednik Samostalnog sindikata SFS Živojin Matejić.

Matejić, kako kaže, pretpostavlja da je novu direktorku, koja je supruga bivšeg direktora "Želežare" Smederevo i visokog funkcionera Socijlističke partije Srbije Dušana Matkovića, na dužnost direktora SFS postavio većinski vlasnik, Bugarin Cvetan Vasilev.

On je dodao da je nova direktorka u "Staklari" bila u petak, da joj je danas bio prvi radni dan, ali da sa njom još nije razgovarao.

Matejić je istakao da je "za sindikate važno da budu zaštićeni radno pravni odnosi i zarada i da ne žele ništa da se prelama preko leđa radnika".

SFS je, zbog dugova prema "Srbijagasu" i Elektroprivredi Srbije, gotovo godinu dana u blokadi, a dugovi premašuju 20 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track