DELTA: Ako nam Beograd ne da dozvole, gradićemo van Srbije
Foto: Printskrin Www.deltarealestate.rs

Po svaku cenu

DELTA: Ako nam Beograd ne da dozvole, gradićemo van Srbije

InfoBiz -

Iz kompanije Delta holding Miroslava Miškovića poručuju da će ukoliko u najkraće vreme ne bude moguća realizacija njihovih projekata u Beogradu, biti prinuđeni da menja postojeće planove, odnosno da svoje investicije usmeri van Srbije.

Delta navodi da ima velike planove za izgradnju nekretnina u Srbiji i da su pripremljeni projekti i obezbeđeno finansiranje za četiri velike investicije: novu poslovnu zgradu Delta holdinga, regionalni šoping mol Delta planet na Autokomandi, hotel InterContinental i poslovnu zgradu na Novom Beogradu.

"Ni posle dve i po godine razgovora sa gradskim vlastima i obećanja da će svi uslovi biti obezbeđeni, ni za jednu od ovih lokacija dozvolu za gradnju nismo dobili", navode u toj kompaniji i dodaju da s obzirom na to da priprema ovakvih lokacija angažuje izuzetno velika sredstva, "ne postoji mogućnost, a ni volja da se unedogled čekaju potrebne dozvole".

U Delta holdingu su naglasili da će ukoliko u najkraće vreme ne bude moguća realizacija ovih projekata, ta kompanija biti prinuđena da menja postojeće planove, odnosno da svoje investicije usmeri van Srbije.

Delta holding
Delta holding

Izgradnja tržnog centra u Banjaluci

Delta je najavila da će početkom sledeće godine početi izgradnju tržnog centa u Banjaluci u koji će biti uloženo 60 miliona evra i otvoreno 2.500 radnih mesta. Kako se navodi, to biti najveća investicija u Republici Srpskoj i uposliće građevinsku industriju u toj zemlji.

"Banjaluka će dobiti moderan objekat koji će na bruto površini od 60.000 kvadratnih metara ponuditi posetiocima najpoznatije svetske brendove, zabavne sadržaje za celu porodicu, restorane, kafiće", saopštio je Delta holding.

U toj kompaniji navode da se izgradnja hotela InterContinental u Ljubljani sa pet zvezdica, u koji će biti uloženo 40 miliona evra, odvija po planu i da je tokom prvih šest meseci 2016. izgrađenoe 45 odsto konstrukcije. Otvaranje je planirano u prvoj polovini 2017. godine.

Ukupan prihod Delta holdinga u prvih šest meseci 2016. iznosio je 27,06 milijardi dinara, što je četiri odsto više nego u istom periodu prošle godine.

Za pola godine ostvaren je EBITDA od 2,31 milijardu dinara, a u budžet je uplaćeno 5,28 milijardi dinara.

U prvom polugodištu 2016. Delta agrar je izvezao robe u vrednosti od 37 miliona evra, a najveći deo izvoza čini berzanska roba. Najveće izvozno tržište je Evropska unija (71 odsto ukupnog izvoza).

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track