NEDIMOVIĆ ODBACIO KRITIKE: Poziv za zakup zemljišta je transparentan
Foto: Dragana Udovičić

Ulaganje u razvoj

NEDIMOVIĆ ODBACIO KRITIKE: Poziv za zakup zemljišta je transparentan

InfoBiz -

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović izjavio je danas da pravo da konkurišu na javni poziv za zakup državnog zemljišta na 30 godina imaju sva poljoprivredna gazdinastva koja se registruju kao pravna lica i sva pravna lica, te odbacio kritike o netransparentnosti tog postupka.

Ministar je rekao da je bilo dosta kritika, ali da je javnim pozivom stavljena tačka na te kritike, te da je cilj poziva za zakup državnog zemljišta investitorima koji će se baviti stočarstvom, prerađivačkom industrijom i obnovljivim izborima energije stvaranje dodatne vrednosti u poljoprivredi, jer nam je potrebna nova investiciona kapisla u prerađivačkoj industriji.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

"Nama je cilj da se razvijamo, a ne da prodajemo jeftinu, a kvalitetnu robu. Cilj nam je da kroz ove investicije pokušamo da napravimo veću vrednost u poljoprivredi i da to bude korist i za poljoprivredne proizvođače, prerađivače i za državu", kaže Nedimović.

PODSTICAJ RAZVOJU PRERAĐIVAČKE INDUSTRIJE I STOČARSTVA Danas poziv za davanje zemljišta na 30 godina

Investitor ukoliko želi da ulaže u stočarstvo i prerađivačku industriju za tri godine mora da uloži 500.000 evra od toga 30 odsto u prvoj godini, a Nedimović kaže da kada je reč o preradi, to nisu velike investicije, te da one moraju da se realzuju za tri godine, uz stroge kontrole jer se radi o državnom resursu.

"Osetljiva je materija, zbog toga insistiramo na striktnom poštovanju kriterijuma iz javnog poziva", kaže Nedimović.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track