Najnovije vesti

JEDNA U 4 MILIONA A OSTALA BEZ STANA Majka devojčice sa advokatom došla da proveri koverat i račune!
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jelena Bjelan Ranković hoće da se uveri svojim očima

JEDNA U 4 MILIONA A OSTALA BEZ STANA Majka devojčice sa advokatom došla da proveri koverat i račune!

Biznis

BEOGRAD - Nije mi bio toliko važan stan, koliko činjenica da je moja ćerka izvučena među više od četiri miliona koverti, rekla je danas Jelena Bjelan Ranković, čija je ćerka u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" izvučena kao dobitnica stana, ali ga, zbog nepravilnosti, neće dobiti.

1 / 3 Foto: Tanjug/Sava Radovanovic

Bjelan Ranković je u pratnji advokata posetila Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kako bi se uverila da njena prijava za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" nije bila regularna, ali je novinarima rekla da joj nije toliki problem to što ipak nije dobila stan, koliko da to objasni rodbini i prijateljima.

PREVRTLJIVA SREĆA: Oni su izvučeni u igri "Uzmi račun", ali su ipak ostali BEZ NAGRADE! Evo i zašto!

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Njena ćerka je, naime, izvučena pre dva dana, pored ostalih dobitnika, u nagradnoj igri sa fiskalnim računima.

U međuvremenu je, međutim, utvrđeno da njena "prijava" nije regularna - ćerka na čije ime je koverta bila adresirana nije punoletna, što je jedna od propozicija, a jedan od deset računa koje je poslala nije bio fiskalni.

KOMPLETAN SPISAK DOBITNIKA: Oni su izvučeni u prvom krugu nagradne igre UZMI RAČUN I POBEDI

Naime, prilikom kupovine u prodavnici jednog od svetskih brendova dobijaju se dva računa, fiskalni i predračun, koji nije fiskalni račun što je na njemu i naznačeno, tako da je u koverti ćerke Bjelan Ranković formalno bilo ispravnih devet, a ne deset računa, što je uslov za učestvovanje u takmičenju.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Bjelan kaže da nije gledala izvlačenje, već da su joj za dobitak javili rodbina i koleginice vaspitačice i tata koji se u tom trenutku nalazio u bolnici.

"Mi smo srećna porodica i bez stana, nismo razočarani i nastavljamo da igramo. Već imamo spremne nove račune za slanje", rekla je Bjelan.

Ona je rekla da je ipak velika sreća to što su poslali samo dve koverte i što je jedna od te dve bila dobitna, ali da će sada pažljivije pratiti uputstva i proveravati račune.

Komisija koja je pregledala račune poručila je svim učesnicima da pažljivo pročitaju pravila nagradne igre pre slanja računa i da se za sve nedoumice obrate ministarstvu putem mejla ili telefona.

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" predstavlja jednu od 68 mera Nacionalnog programa za borbu protiv sive ekonomije, jer je Vlada Srbije 2017. godinu proglasila godinom borbe protiv sive ekonomije.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Vesti 13.03.2017

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...