POSETA PRIVREDNE DELEGACIJE SRBIJE KINI: Sastanak sa čelnicima Alibabe
Foto: Zorana Jevtić

SARADNJA

POSETA PRIVREDNE DELEGACIJE SRBIJE KINI: Sastanak sa čelnicima Alibabe

InfoBiz -

Delegacija Republike Srbije, koju predvodi državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, boraviće u zvaničnoj poseti Kini od 3. do 6. decembra, tokom koje je predviđen niz bilateralnih susreta, kao i sastanak sa najvišim predstavnicima „Alibaba grupe“.

- Iskoristićemo posetu Kini i za nastavak tehničke primene memoranduma o „informatičkom putu svile“, koja je započeta u septembru, kada su gosti Beograda bili predstavnici Nacionalne komisije za razvoj i reforme NR Kine - najavila je Tatjana Matić.

Ona je podsetila da je tada ugovorena saradnja u oblastima elektronske trgovine, logistike i razmene tržišnih informacija, „pametnih gradova“ i onlajn turizma.

- Ugovorena je izgradnja pilot-zone ekonomske saradnje u okviru „informatičkog puta svile“, gde svaka strana predlaže gradove koji će se u paru uključiti u tu zonu. Sa naše strane predložićemo grad Niš - rekla je Matićeva.

Za srpsku delegaciju biće organizovan obilazak najvećeg distributivnog centra kompanije „Alibaba“ - „Sisi“, u sedištu grupe u Hangdžouu, i razgovaraće se o modalitetima saradnje i mogućnosti prisustva „Alibabe“ na srpskom tržištu.

Kurir / E.K.

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track