Najnovije vesti

SRBIJA KAO ZEMLJA PARTNER: Poziv kompanijama da učestvuju na sajmu privrede u Mostaru
Foto: Printscreen

povezivanje firmi sa partnerima u inostranstvu

SRBIJA KAO ZEMLJA PARTNER: Poziv kompanijama da učestvuju na sajmu privrede u Mostaru

Biznis

BEOGRAD - Razvojna agencija Srbije (RAS) i Privredna komora Srbije (PKS) pozvale su danas kompanije da se do 8. februara prijave za učešće na 21. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru, koji se održava od 10. do 14. aprila, a Srbija učestvuje kao zemlja partner.

 

Cilj nastupa srpskih kompanija na toj manifestaciji je podsticaj jačanju izvozne privrede i povezivanje domaćih firmi sa partnerima u inostranstvu, navodi se u saopštenju RAS i PKS.

 

Dodaje se da je mostarski sajam privrede odlična prilika da se predstave, kako potencijal domaće privrede i izvozne mogućnosti, tako i turističke atrakcije, kulturna baština, i sve druge prednosti koje Srbiju čine dobrom destinacijom za ulaganje i poslovanje.

 

Sajam u Mostaru je po broju izlagača i posetilaca najznačajnija sajamska manifestacija u Bosni i Hercegovini. Na izložbenom prostoru od 30.000 kvadrata okupiće se predstavnici privreda i kompanija više od 20 zemalja iz metalske, građevinske, automobilske industrije, poljoprivredno-prehrambenog sektora, visokih tehnologija, kao i iz oblasti usluga od bankarstva do turizma.

 

"Bosna i Hercegovina je za privredu Srbije vodeće izvozno tržište sa značajnim suficitom u razmeni, uz velike mogućnosti za povećanje plasmana proizvoda. Izlagači iz Srbije imaju priliku da predstave proizvodne programe, učvrste postojeće i uspostave nove poslovne veze sa partnerima iz Bosne i Hercegovine i drugih zemalja", ističe se u saopštenju RAS i PKS.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...