(FOTO) ŠEFICE, EVO VAM MOJ TEGET, TAJ VAM SE SLAŽE! Drobnjak se tunelom Predejane prošetao sa roze šlemom ministarke Zorane! Evo šta se dogodilo
Foto: Ministarstvo Građevine

Počinje asfaltiranje tunela Predejane

(FOTO) ŠEFICE, EVO VAM MOJ TEGET, TAJ VAM SE SLAŽE! Drobnjak se tunelom Predejane prošetao sa roze šlemom ministarke Zorane! Evo šta se dogodilo

InfoBiz -

VRANJE - Ministarka građevinarstva i saobraćaja Zorana Mihajlović danas boravi na jugu Srbije. Ona je obišla i Grdeličku klisuru, gde na Koridoru 10 počinje asfaltiranje u tunelu Predejane.

foto: Ministarstvo Građevinarstva i saobraćaja

Tunel bi trebalo da bude gotov u martu, a potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila danas da je saniranjem klizišta kod tunela, građevinski rešena najkritičnija tačaka na tom gradilištu.

Mihajlovićeva je, zajedno sa direktorom Koridora Srbije Zoranom Babićem, prošla kroz desnu tunelsku cev Predejana i obišla radove na sanaciji klizišta, gde se prošle godine u aprilu obrušio potporni zid na kosini.

Kad su pošli u obilazak i ušli u tunel, ministarka Zorana se nasmejala i upitala: Kako ću sa mojim roze šlemom kad mi se ne slaže, na šta joj je direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak rekao: Šefice, evo moj teget šlem, on ide.

- A kako ćes ti sa roze šlemom?, upitala ga je ministarka na šta joj je Drobnjak odgovorio: "Nema veze kakve je boje, samo glavu da cuva..."

Mihajlovićeva se po obilasku zahvalila Koridorima Srbije i svim radnicima koji i po lošem vremenu rade. "Hvala radnicima koji svakodnevo rade i tokom zime, to je znak da rešavamo u Grdeličkoj klisuri jednu po jednu kritičnu stvar. Ovo je ne samo najteže gradilište u Srbiji, već i u ovom delu Evrope", naglasila je Mihajlović. Istakla je da saniranjem klizišta više nema problema na tom gradilištu.

Direktor Koridora Srbije Babić je rekao da će od vikenda početi radovi na asfaltiranju desne tunelske cevi Predejana i da će se krenuti sa proširenjem tunela za havarisana vozila, nakon čega će biti afaltirana leva cev.

Drobnjak: Deonica Koridora 10 do jula Mihajlovićeva: Mora ranije

Deonica Koridora 10 između Srpske Kuće - Levosoja, duga osam kilometara, biće najkasnije do jula potpuno završena, izjavio je danas direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak, a ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović poručila da taj rok mora da se skrati.

Odgovarajući na pitanja novinara, Mihajlović je rekla da je 87 odsto te deonice završeno, a zatim, obraćajući se Drobnjaku, dodala: "Srpska Kuća - Levosoje mora mnogo ranije da bude gotova". Objasnila je da su radovi na toj deonici, gde su angažovani domaći izvođači, usporeni zato što je morao da se menja projekat zbog Južne Morave. Drobnjak je rekao da se upravo objavljuje tender za nastavak na toj deonici, te ponovio da će najkasnije do jula sve biti gotovo.

On je podsetio da u klisuri postoji šest deonica, pet izvođača i dva nadzorna organa, i da je otvoreno svojevrsno takmičenje ko će prvi završiti svoj deo. Babić veruje da će prva deonica koja će biti gotova biti upravo tunel Predejane, u martu. Podsetio je da je tunel dug oko jedan kilometar, da je vrednost radova 16 miliona evra i da je glavni izvodač radova Juroelijens. Radove finansira Evropska investiciona banka, a projektant je Saobraćajni institut CIP.

"Hvala svim kolegama u Koridorima, Ministarstvu građevine i svim izvođačima radova u Grdelici, stranim i domaćim podizvođačima koji rade i u ovim uslovima, kako bi što pre završili južni i istočni krak Koridora 10", rekao je Babić. Mihajlovićeva je danas posetila Vranje i Pčinjski okrug.

Naime, ona je u Vranju obišla lokacije za izgradnju jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i bezbednosnih službi, gde će od aprila do juna početi da se gradi prvih 190 stanova. Obilaskom lokacija za stanove kod OŠ "Svetozar Marković" započela je posetu Vranju i Pčinjskom okrugu.

Vranje je jedan od gradova u kojima će početi gradnja prvih od 7.400 stanova u Srbiji za zaposlene u vojsci, policiji i bezbednosnim službama. Očekuje se da će cena jeftinih stanova biti oko 500 evra po metru kvadratnom.

U Vranju su, od šest ponuđenih lokacija, tri već spremne za gradnju.

Taj grad ima potrebu za gradnju ukupno 818 stanova. Mihajlović je zatim započela sastanak sa predsednikom Pčinjskog upravnog okruga Srećkom Pejkovićem i čelnicima lokalnih samouprava iz okruga.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZORANU MIHAJLOVIĆ DOČEKALI APLAUZOM U VRANJU: Vi ste narodna ministarka!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track