Najnovije vesti

OBILAZNICA OKO BEOGRADA: Radovi kod Voždovca od 1. februara
Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

kod isključenja za Bubanj potok

OBILAZNICA OKO BEOGRADA: Radovi kod Voždovca od 1. februara

Biznis

BEOGRAD - Radovi na obilaznici oko Beograda na Voždovcu, kod isključenja za Bubanj potok, počinju 1. februara, najavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

 

Ona je prilikom obilaska te lokacije istakla da je reč o obilaznici na koju se čekalo 30 godina, kao i da će se na tom delu obilaznice raditi 19,5 kilometara puta.

"Gradilište, na kome ćete od 1. februara moći da vidite radnike, se uveliko priprema. Po planu, obilaznica bi trebalo da bude završena 2020. godine", naglasila je ministarka.

Prema njenim rečima, obilaznica je posebno važna za građane opštine Voždovac, jer će njenim otvaranjem sav teretni i tranzitni saobraćaj biti izmešten iz centralnog dela Voždovca i Beograda.

"To će podići kvalitet života građana, a onima koji prevoze robu podići konkurentnost robe, jer će prevozom robe preko obilaznice uštedeti sat ili sat i po vremena vožnje", objašnjava Mihajlovićka.

 

Navodi da je obilaznica važna i za Srbiju, jer će povezati Koridor 10 i 11.

"Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biće tu da kontroliše radove, a investitor je Javno preduzeće 'Putevi Srbije'", rekla je Mihajlovićka.

 

Obilasku lokacije, gde će kroz nekoliko dana početi radovi na obilaznici, prisustvovao je i predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić koji je istakao da će obilaznica bolje povezati Voždovac sa Bubanj potokom gde je opština inicirala plan industrijsko-komercijalne zone.

"Procenjuje se da će se na toj teritoriji izgraditi 300.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora, gde očekujemo otvaranje nove fabrike", najavio je Savić.

 

Iz "Puteva Srbije" kažu da će obilaznica ići od Batajnice do Bubanj potoka, navodeći da je jedan deo od Batajnice do Ostružnice urađen, a kod Ostružnice radi se most čiju izgradnju finansira Evropska investiciona banka.

Ostalo je, poručuju, da se uradi deo do Bubanj potoka, a da će za tri godine Beograd dobiti novu obilaznicu koja će izmestiti sav teretni saobraćaj iz centra Beograda.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...