Najnovije vesti

NAGRADNA IGRA UZMI RAČUN I POBEDI: Za devet dana poslato 31.000 koverata
Foto: Dado Đilas

Zahuktava se

NAGRADNA IGRA UZMI RAČUN I POBEDI: Za devet dana poslato 31.000 koverata

Biznis

Mogu učestvovati samo punoletni građani s boravištem ili prebivalištem u Srbiji, fiskalni računi i slipovi ne smeju da se mešaju, a na njima iznos mora biti najmanje 100 dinara

Za devet dana od početka nagradne igre „Uzmi račun i pobedi 2018“ u „Poštu Srbije“ stiglo je više od 31.000 koverata sa računima i slipovima građana.

Nagradni fond za nov ciklus biće potpuno poznat najkasnije do 14. februara, do kada Vlada ima rok da usvoji pravila i finalni nagradni fond, a za sada se zna da će biti 100 automobila, što je duplo više nego u prethodnom ciklusu igre, kaže Ivan Radak iz Naleda.


Kako je Kurir već pisao, trebalo bi da bude podeljeno i 10 stanova, od čega osam u Beogradu, a dva u Novom Sadu. U nagradnoj igri mogu da učestvuju samo punoletni građani sa boravištem ili prebivalištem u Srbiji. Potrebno je poslati minimum deset fiskalnih računa ili deset slipova (ne smeju se mešati) na kojima najmanji iznos mora biti 100 dinara. Na koverti kao primaoca upisati „Uzmi račun i pobedi 2018“, a na strani gde se koverta otvara upisati ime i prezime, adresu iz lične karte ili pasoša i broj telefona.


Ovoga puta postoji i takmičenje gradova i opština, koji su razvrstani u tri kategorije: mali, srednji i veliki. Najaktivniji će dobiti nagradu od 23.000 evra za ulaganje u projekte koje izaberu građani, a deo njih će dobiti i besplatan bežični internet.


Vladimir Tipsarević, predsednik Saveza za fer konkurenciju, zadovoljan je.

- Bitno nam je da je Vlada prepoznala prioritet u rešavanju problema sive ekonomije, da je prethodnu i ovu godinu proglasila godinama borbe protiv sive ekonomije, čime je pokazala da će to biti prioritet u njenom radu. Prošli ciklus nagradne igre imao je konkretne efekte jer je od poreza prihodovano 73 miliona evra - kaže Tipsarević.


Goran Đerić
SVE VRSTE KOVERATA


Direktor funkcije usluga u „Pošti Srbije“ Goran Đerić kaže da je njihova uloga da pruže kompletnu logističku podršku u smislu prijema, prenosa, skladištenja, čuvanja i transporta do studija u kojem će se izvlačiti koverte.

foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Za razliku od prošle godine, ove mogu da učestvuju sve vrste koverata. Mogu da učestvuju i koverte iz prošle godine s obzirom na to da je velika količina koverata ostala kod građana, a nisu učestvovale u nagradnoj igri. Treba samo izvršiti korekciju adresne strane, da se napiše „Uzmi račun i pobedi 2018“ - objašnjava Đerić.

 

Kurir / E.K.

 

Foto: Dado Đilas, Tanjug/Dimitrije Goll

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...