SRPSKA DELEGACIJA U SOFIJI: Potpisani memorandumi o saradnji Srbije i Bugarske u železničkom i vodnom saobraćaju
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

nastavak saradnje

SRPSKA DELEGACIJA U SOFIJI: Potpisani memorandumi o saradnji Srbije i Bugarske u železničkom i vodnom saobraćaju

InfoBiz -

U Sofiji su danas potpisani memorandumi o saradnji Srbije i Bugarske u železničkom i vodnom saobraćaju, uz mogućnost zajedničkog traženja sredstva Evropske unije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tokom zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bugarskoj, memorandume su potpisali ministri za saobraćaj Zorana Mihajlović i Ivajlo Moskovski, saopštilo je u Beogradu Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije.

Ciljevi Memoranduma o razumevanju Srbije i Bugarske o unapređenju efikasnosti železničkog saobraćaja su saradnja na projektima, efikasnija granična procedura i potencijalni zajednički nastup pred fondovima EU i međunarodnim finansijskim institucijama za projekte duž Panevropskog transportnog Koridora 10.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Memorandum dveju zemalja o razumevanju i saradnji na razvoju lučke infrastrukture na Dunavu za pretovar, skladištenje i distribuciju tečnog prirodnog gasa, omogućava usklađivanje s direktivama EU. Prvi korak biće izrada Studije opravdanosti, uz moguće traženje bespovratnih sredstva fondova EU.

Mihajlović koja je i potpredsedinca Vlade, u Sofiji je potpisala i Memorandum o razumevanju i saradnji ministarstava Srbije i Bugarske nadležnih za rad i socijalnu politiku.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Tanjug, Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track