Najnovije vesti

VUČIĆ SA BUGARSKIM PREDSEDNIKOM RADEVIM: Srbija za kompromisno rešenje kosovskog problema
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije u poseti Sofiji

VUČIĆ SA BUGARSKIM PREDSEDNIKOM RADEVIM: Srbija za kompromisno rešenje kosovskog problema

Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Sofiji da Srbija želi da kosovski problem reši kompromisom i zahvalio predsedniku Bugarske Rumenu Radevu na podršci koju pruža Srbiji na evropskom putu i što se zalaže da se o tome čuje i stav Srbije.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Napominjući da je za Srbiju prijema u članstvo EU 2025. godine ambiciozan cilj, Vucičh je rekao da će Srbija dati sve od sebe da ispuni sve kriterijume, istovremeno podsećajući da za nju postoji dodatni kriterijum, koji nije postojao za druge zemlje EU, a to je rešavanje problema sa KIM.

SRPSKA DELEGACIJA U ZVANIČNOJ POSETI SOFIJI: Vučić položio venac na Spomenik neznanom junaku, pa razgovarao sa bugarskim predsednikom Radevim

"Mi želimo da postigemo kompromis - da li ćemo u tome uspeti, ne zavisi samo od jedne strane, jer je za svaki kompromis potrebna saglasnost i volja najmanje dveju, a ponekad i više strana", ukazao je predsednik Srbije nakon sastanka sa predsednikom Bugarske.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je posebno zahvalio bugarskom kolegi Radevu što je više puta rekao da je važno je da se glas Srbije čuje.

foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ako neko misli da je rešenje u tome da Srbija sve izgubi a da svi drugi sve dobiju, da budu zadovoljni, a Srbija da bude nezadovoljna i ponižena - mi smatramo da tu rešenja neće biti zato i jesmo za kompromis i zato smo zahvalni predsedniku Radevu što želi da čuje i ideje Srbije i probleme i izazove sa kojima se suočavamo", naglasio je Vučić.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) OVO JE BIO RAZLOG NAPADA NA AMBASADU SAD U PODGORICI! Jauković u pismu porodici objasnio zašto je bacio bombu na ambasadu!

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...