DOKAZ: Objavljena fotografija vozila Ivanovićevih ubica
Foto: Printscreen

Istraga Slučaj ubistva lidera kosovskih Srba

DOKAZ: Objavljena fotografija vozila Ivanovićevih ubica

Politika -

Kosovska policija objavila sliku automobila „uhvaćenog“ na kameri ispred sedišta GI SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je 16. januara ubijen lider te stranke

Kosovska policijska služba objavila je juče fotografiju automobila snimljenog na kameri ispred sedišta Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ u severnom delu Kosovske Mitrovice, gde je 16. januara ubijen s leđa lider te stranke Oliver Ivanović, i to sa šest hitaca.

- Nakon odobrenja za javno objavljivanje informacija koje bi mogle da pomognu u istrazi slučaja ubistva Ivanovića, istražna jedinica kosovske policije poziva građane da, ukoliko poseduju informacije o ovom vozilu, o tome obaveste najbližu policijsku stanicu - navedeno je u saopštenju.

foto: EPA

Podsetimo, sumnja se da je na Ivanovića pucano iz automobila u pokretu. Sat vremena kasnije pronađena je zapaljena „opel astra“, i to nedaleko od mesta ubistva, za koju se sumnja da je povezana sa slučajem atentata.

Ubica je najverovatnije pucao iz pištolja sa prigušivačem, nakon čega je pobegao u smeru ka Ibru, krećući se isključivo jednosmernim ulicama. Na stranačkim prostorijama GI SDP u Kosovskoj Mitrovici stajale su dve kamere za video-nadzor. Osim tih, spekulisalo se da su uzeti na pregledanje i snimci sa oko 20 kamera u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Iako je odmah nakon Ivanovićevog ubistva oformljen poseban tim za istragu ovog slučaja, ni posle više od mesec dana zvaničnici ne izlaze s detaljima.

Kurir / B. B.

Foto: Printscreen, EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) OVAKO JE BEŽAO UBICA OLIVERA IVANOVIĆA! Pogledajte koliko mu je trebalo da nestane sa mesta zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track