Najnovije vesti

(FOTO) VUČIĆ OTVORIO HILTON: Beograd postao isplativ i prepoznatljiv brend koji posećuje sve veći broj turista
Foto: Dragana Udovičić

predsednik na svečanosti

(FOTO) VUČIĆ OTVORIO HILTON: Beograd postao isplativ i prepoznatljiv brend koji posećuje sve veći broj turista

Biznis
20:08h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Beograd postao isplativ i prepoznatljiv brend u koji se sve više ulaže i koji posećuje sve veći broj turista.

Vučić je na otvaranju hotela "Hilton" u Beogradu rekao da je u januaru ove godine za 11 odsto povećan broj turista u odnosu na prethodnu godinu, dok je za 19 odsto porastao broj noćenja.

foto: Dragana Udovičić

"Verujem da će se taj trend nastavi, kako u broju turista, tako i po broju noćenja, to sve pokazuje da je Beograd postao drugačiji grad, da postaje suštinski svetska i evropska metropola", rekao je Vučić.

foto: Dragana Udovičić

On je kazao da je hotel "Hilton" dragulj Beograda i da je njegovo otvaranje veliki uspeh i pobeda svih koji su na tome radili proteklih 18 meseci.

"Beograd je od danas vaš grad, obeležili ste ga i stavili na mapu udobnosti i luksuza", kazao je predsednik i dodao da će Beograd to "znati da vrati".

foto: Dragana Udovičić

"Ako smo nešto postigli, to je činjenica da Beograd hoće da kupe, hoće da dodju do njega, Beograd je postao isplativ i prepoznatljiv brend, na kome može da se zaradi", kazao je Vučić.

foto: Dragana Udovičić

Prema njegovim rečima, otvaranje "Hiltona" je uspešan krug ulaganja, koji predstavlja lep početak za dalje investiranje, ulepšavanje i razvoj glavnog grada.

"Sa ponosom da kažemo da smo Beogradjani, vi ste Hilton Beograd i mi smo Beograd Hilton i svi smo jutros probudili u ovom gradu što je više nego dobar početak", ocenio je Vučić.

foto: Dragana Udovičić

Gradnja luksuznog hotela počela je 17. aprila 2016. kada je položen kamen temeljac čemu je prisustvovao tadašnji premijer Aleksandar Vučić i američki ambasador Kajl Skot. ; Hotel je investicija vredna 70 miliona evra, prostire na 32.418 kvadratnih metara, ima 242 sobe i apartmana, podzemnu garažu, osam spratova i na krovu restoran sa otvorenom terasom. ; Kako je rečeno na svečanom otvaranju, trenutno zapošljava 160 ljudi.

foto: Dragana Udovičić

Grupacija "Hilton" u svetu ima više od 570 hotela, a u Podgorici je taj hotel otvoren u oktobru 2016. Na izgradni hotela krporaciji Hilton u Srbiji partner je bila beogradska kompanija "Belaga Management Company", a glavni izvodjač radova je kompanija "Ex ing b&p". Hotel će primiti prve goste 8. marta.

foto: Dragana Udovičić

(Kurir.rs/Beta)

Foto Dragana Udovičić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: LEDENI DANI U SRBIJI! Evo kada će biti toplije?

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja