UŽICE: Gradonačelnik Petković pozvao vladu i državu da preuzmu aerodrom Ponikve
Foto: Fonet

Grad nema ni kadrove ni finansijske mogućnosti

UŽICE: Gradonačelnik Petković pozvao vladu i državu da preuzmu aerodrom Ponikve

InfoBiz -

UŽICE - Gradonačelnik Užica Tihomir Petković pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vladu Srbije i predsednicu Vlade Anu Brnabić da "razmotre mogućnost kako bi što pre krenuli razgovori da država preuzme pravo vlasništva i upravljanje nad aerodromom "Ponikve".

Petković je izrazio zahvalnost predsedniku Vučiću i Vladi na novcu koji je do sada izdvojen za funkcionisanje aerodroma "Ponikve".

"Podsećam da sam u vreme kada je država prenela pravo vlasništva i upravljanja nad aerodromom na Grad Užice bio najveći protivnik tog poteza, jer grad nema ni kadrove ni druge mogućnosti da se bavi upravljanjem i razvojem aerodroma. Prenošenjem vlasništva i upravljanja prebačen je veliki teret na grad, to su milioni evra koje mi nemamo", rekao je Petković.

"Aerodrom "Ponikve" može se razvijati samo uz pomoć i uključenje Vlade Srbije, pa ili da Vlada preuzme vlasništvo i upravljanje ili da se pod pokroviteljstvom Vlade nađe investitor", rekao je Petković dodajući da aerodrom "Ponikve" u ovom trenutku grad košta između 200.000 i 300.000 evra godišnje i to u situaciji kada ni ne funkcioniše u pravom smislu te reči.

(Kurir.rs/Z. Šaponjić/Foto: Fonet/Ministarstvo odbrane Srbije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track