MINISTARKA MIHAJLOVIĆ OTKRIVA: Zemunske kapije sa 1.700 stanova biće gotove do 2020, ovo je CENA KVADRATA, a dosad je prodato...
Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja

Obišla gradilište u Zemunu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ OTKRIVA: Zemunske kapije sa 1.700 stanova biće gotove do 2020, ovo je CENA KVADRATA, a dosad je prodato...

InfoBiz -

Na gradilištu je trenutno angažovano 500 radnika iz 20 firmi i sve će biti urađeno po po evropskim standardima i kvalitetima, kaže ministarka

BEOGRAD - Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je posetila danas gradilište novog naselja Zemunske kapije, koje gradi Građevinska direkcija Srbije, na prostoru nekadašnje kasarne "Aleksa Dundić" u Zemunu i najavila da će svih 1.700 stanova biti završeno do 2020. godine.

"Za sada sve ide po predviđenoj dinamici, kako je dogovoreno sa izvođačima", rekla je Mihajlović novinarima i istakla da će do septembra biti završene prve tri zgrade sa oko 320 stanova.

Kako je rekla, na gradilištu je trenutno angažovano 500 radnika iz 20 firmi i sve će biti urađeno po po evropskim standardima i kvalitetima.

Direktor GDS, koja je investitor projekta Zemunske kapije, Nebojša Ssurlan je podsetio da je u julu 2017. počela izgradnja Zemunskih kapija na placu od šest hektara i naveo da će prve tri zgrade od 32.000 kvadrata odnosno oko 320 stanova biti gotove do septembra.

Rekao je da se očekuje da ti stanovi budu useljeni do kraja godine.

Procenjena vrednost i investicije je 100 miliona evra. Stambeno-poslovni kompleks će imati osam objekata sa ukupno 1.700 stanova, odnosno 200.000 metara kvadratnih stambeno-poslovnog prostora. Stanovi će biti od jednosobnih do četvorosobnih, kvadrature od 31 do 90 kvadrata.

Započeti su radovi na izgradnji prva tri objekta prve faze C, D i E, bruto površine objekata 33.314 kvadrata.

Objekti će imati 323 stana, 240 garažnih mesta, 62 parking mesta u parteru, a u prizemlju objekta E biće šest lokala, orijentisanih ka centralnom trgu naselja, koji su predvideni za komercijalne sadržaje.

Cena kvadrata u objektima prve faze je od 1.300 do 1.493 metara kvadratnih bez PDV. Kupac prvog stana ima pravo na refundaciju PDV.

"Početkom godine je započeta gradnja još jednog objekta G od ukupno 39.000 kvadrata, sa 370 stanova i očekujemo da još jedna zgrada krene do juna ove godine sa oko 250 stanova, tako da ćemo imati u izgradnji imati oko 1.000 stanova".

On je rekao da je odlično krenula prodaja pošto je već tokom izvođenja radova prodato 180 stanova, što je više od 50 odsto.

Stambeno-poslovni kompleks Zemunske kapije gradi se na prostoru nekadašnje vojne kasarne Aleksa Dundić u Zemunu. Izgradnja naselja se odvija u tri faze: u prvoj se grade tri objekta (C,D,E ) u drugoj dva objekta G i H, a u poslednjoj trećoj fazi tri objekta A, B i F.

GDS je od Ministarstva odbrane preuzela zemljište bivše zemunske kasarne Aleksa Dundić i za to isplatila 12,5 miliona evra. Ministarstvu odbrane je GDS prenela 140 stanova u Beogradu, Novom Sadu, Čačku i drugim gradovima u Srbiji.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Ministarstvo građevinarstva i saobraćaja)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track