Najnovije vesti

VUČIĆ: O usklađivanju penzija odlučiće Vlada, treba zaštititi najugroženije
Foto: Zorana Jevtić

zahtevi mmf

VUČIĆ: O usklađivanju penzija odlučiće Vlada, treba zaštititi najugroženije

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nije razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić o novom modelu isplate penzija i eventualnom ukidanju Zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija.

 

On je novinarima rekao da je "uvek za zaštitu najugroženijih" i da Međunarodni monetarni fond (MMF) traži da se drastično povećaju penzije za one koji primaju više od 50.000 dinara. Takvim povećanjem, kako je rekao, 76 odsto najstarijih sugrađana ne bi dobilo ništa.

 

"Ne traži MMF ukidanje zakona zato što više voli penzionere nego što volimo mi, već iz nekih drugih razloga", rekao je Vučić.

 

MMF je preporučio Vladi Srbije da ukine zakon kojim su penzije privremeno smanjene od novembra 2014. godine, a trebalo je da bude u primeni tri godine.

Dodao je da prema preporukama MMF-a oni penzioneri koji primaju do 25.000 dinara ne bi dobili povećanje ni dinara, a penzionerima sa 30.000 dinara minimalno bi porasla primanja.

 

Vučić je naveo da će se sa odlukom o usklađivanju penzija sačekati dok se ne vidi kakvi će biti efekti privrednog rasta za tri meseca.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Zorana Jevtić)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...