MINISTAR LJAJIĆ O UKIDANJU ROMINGA: EU nam otvorila vrata, ali još ćemo se načekati
Foto: Zorana Jevtić

Dugotrajan proces

MINISTAR LJAJIĆ O UKIDANJU ROMINGA: EU nam otvorila vrata, ali još ćemo se načekati

InfoBiz -

Evropska unija je Srbiji "otvorila vrata" potpisanom izjavom na samitu u Sofiji o romingu, koji se odnosi na ceo region Zapadnog Balkana, ali njegovo ukidanje će trajati, to je dugotrajan proces sa mnogo faza, rekao je danas ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

foto: Profimedia

"Ovo je mali korak, potpisana je izjava o romingu u dve stavke. Jedna je roming koji se odnosi na region Zapadnog Balkana. Mi smo pre tri godine potpisali sa BiH, Crnom Gorom i Makedonijom sporazum o snižavanju cena, a sada EU želi da se to odnosi na ceo region Zapadnog Balkana. Druga stavka se tiče ukidanja rominga za Zapadni Balkan kada naši građani putuju u zemlje EU i to će, da se razumemo, potrajati", kazao je ministar Ljajić.

Maj mesec će biti rekord u prelivu deviza od turizma

Ljajić je izjavio i da će mesec maj biti rekordan u prilivu deviza i dolaska stranih turista u Srbiju u poslednjih nekoliko godina. On je istakao da će Narodna banka Srbije za dva meseca saopštiti preciznije rezultate.

foto: Zorana Jevtić

Govoreći o Fajnal foru koji se održava ovog vikenda u Beogradu, Ljajić je kazao da svaki takav sportski događaj donosi značajna devizna sredstva.

(Kurir.rs/Agencije/RTS/Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track