(FOTO) UMALO DA MU PRESEDNE GAZDA ASIM I 50 MARAKA! Dramatična ispovest Rasima Ljajića: Mogao sam da poginem! Radio sam na građevini, mešao sam malter na visinama, zateturao sam se i ...
Foto: Dragana Udovičić

Čovek ga u letu zadržao

(FOTO) UMALO DA MU PRESEDNE GAZDA ASIM I 50 MARAKA! Dramatična ispovest Rasima Ljajića: Mogao sam da poginem! Radio sam na građevini, mešao sam malter na visinama, zateturao sam se i ...

Politika -

Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, kao tinejdžer, posle prve godine srednje škole, s majstorom Asimom nadničio je na gradilištu u Pazaru, gde je mešao malter i nosio cigle.

Rasim kaže da se nije rodio u fotelji. Morao je još kao tinejdžer da zavrne rukave i zaradi svoj dinar, a prvi posao mu je, ni manje ni više, bio - mešanje maltera!

Ljajić kaže da mu rad na građevini nije teško padao, ali se i priseća jedne situacije koja je za dlaku mogla da bude kobna.

- Bukvalno sam mogao da poginem, malo je falilo. Izgubio sam ravnotežu na ploči kuće, zateturao se, i da nije pored mene bio vlasnik kuće koju smo gradili, pao bih s velike visine. Čovek me je bukvalno u letu zadržao - prepričava nam Ljajić ovaj nemili događaj iz davnih osamdesetih.

Letnji raspust posle prve godine srednje škole iskoristio je za rad na građevini.

- Moj tadašnji komšija u Pazaru, Asim se zove, bavio se građevinom i često je tako skupljao klince iz komšiluka da pomažu za dnevnicu. Tako sam i ja na raspustu posle prve godine počeo s njim da radim. Mešao sam malter, nosio cigle, sve što je trebalo. Dnevnica je bila, čini mi se, negde oko 50 maraka - priseća se Ljajić.

foto: Privatna Arhiva

Kako kaže, celo leto je proveo na gradilištu.

- Nisam išao baš svaki dan, nego kad je bilo posla. Lepo su mi došle te pare i nije mi teško padalo, samo da nije bilo te strašne situacije. Stvarno sam mogao da poginem - kaže Ljajić.

Inače, to mu nije bio jedini posao u mladosti.

- Dok sam studirao, svakog leta sam dolazio u Pazar i radio u prodavnici koju su moji držali - kaže nam Ljajić.

Ministar je čitaocima Kurira i svim građanima Srbije čestitao 1. maj, Međunarodni praznik rada.

Kurir / Jelena Velinović

Foto: Dragana Udovičić, Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track