BRNABIĆ: Kao što raste most kod Obrenovca, raste i srpski BDP
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

poboljšanje

BRNABIĆ: Kao što raste most kod Obrenovca, raste i srpski BDP

InfoBiz -

Predsednica Vlade Ana Brnabić obišla je danas radove na izgradnji mosta preko Save i Kolubare kod Obrenovca i poručila da, kada dođe na takva gradilišta, prvo pomisli da kao što raste most, tako raste ekonomija i srpski BDP.

Brnabić je rekla da je zahvaljujući reformama pokrenutim 2014. godine, Srbija uspela da izdvoji 128 milijardi dinara za infrastrukturne projekte.

"Zahvaljujući teškim reformama uspeli smo da izdvojimo taj novac, a u 2019. godini planiramo još veći budžet za infrastrukturu", rekla je premijerka nakon obilaska mosta na deonici Koridora 11 Surčin - Obrenovac.

Ona je zahvalila prijateljima iz Kine na investiranju u Srbiji, ali i srpskom timu koji učestvuje u radovima. Kineska kompanija CCCC je u maju prošle godine počela da gradi novi most preko ušća Kolubare u Savu kod Obrenovca, a radove je danas, sa predstavnicima srpske vlasti, obišao i ambasador Kine u Srbiji Li Mančang, koji je istakao je da će projekat biti večni simbol prijateljstva između Srbije i Kine, a sjajna saradnja kineske i srpske kompanije najbolji primer za druge.

Naveo je da je siguran da će kineska i srpska kompanija zajedno raditi i završiti izgradnju mosta preko Save i Kolubare kod Obrenovca u roku i na kvalitetan način, i u ime ambsade i radnika zahvalio predsedniku Vučiću i premijerki Brnabić što daju veliku paznju tom projektu.

"Ne mogu da izrazim koliko sam srećan što predsednik drugi put dolazi da obiđe gradilište, to je nagrada i veliko priznanje i za Kineze i za Srbe koji ovde zajedno rade", rekao je Li.

On je, takođe, u ime kineske kompanije "Hestil", koja je preuzela smederevsku Železaru, pozvao predsednika Srbije da poseti tu kompaniju u Smederevu, podsetivši da će uskoro biti dve godine od kako je kineski predsedsednik posetio taj grad, a "Hestil" preuzeo srpsku čeličanu.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Dimitrije Goll)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track