PREMIJERKA NAJAVILA DOBRU VEST ZA SVRŠENE SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE: Ko otvori firmu, godinu dana bez poreza i doprinosa
Foto: Beta/Dragan Gojić

STIMULISANJE BIZNISA

PREMIJERKA NAJAVILA DOBRU VEST ZA SVRŠENE SREDNJOŠKOLCE I STUDENTE: Ko otvori firmu, godinu dana bez poreza i doprinosa

InfoBiz -

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je prilikom današnje posete Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici izjavila da je vlada u prvih godinu dana rada najviše postigla u oblasti reforme obrazovanja i najavila nove olakšice za početnike u biznisu.

Brnabić je rekla da će od 1. oktobra, u saradnji sa ministarstvima za finansije i privredu, biti omogućeno da kada neko izađe iz škole ili sa fakulteta i želi da napravi svoju firmi u potpunosti bude oslobođen od poreza i doprinosa u prvoj godini rada.

"Ono što je važo jeste da mi moramo da napravimo drugačije obrazovanje, novo znanje za novo doba. Moramo da napravimo obrazovanje u kome se mlade generacije na plaše da pokušaju, ne čekaju da im neko da posao, imaju preduzetnički duh, a to je nešto što pokazuje ova škola. Drago mi je što smo krenuli da povezujemo privredu i obrazovanje", rekla je Brnabić.

Ministar prosvete Mlade Šarčević je rekao da je u školski objekat uloženo više od 160 miliona dinara i da je napredak u radovima vidljivi, te da će se u toku leta sve dovesti u red.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Dragan Gojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track