ZANIMANJE KOJE BRIŠE JEDNU PO JEDNU STRUKU: Ovo je posao budućnosti u kojem nema granica!
Foto: Shutterstock

ZANIMANJE KOJE BRIŠE JEDNU PO JEDNU STRUKU: Ovo je posao budućnosti u kojem nema granica!

Društvo -

Nekada je izbor zanimanja za mladog čoveka, bila konačna odluka za ceo život - trebalo je odabrati struku koja garantuje dobru platu i siguran posao. Podrazumevalo se da će to biti jedini posao kojim ćete se u životu baviti i da ćete odatle otići u penziju. O prekvalifikaciji niko nije ni razmišljao.

Sada su se stvari drastično promenile. Moglo bi se slobodno reći da jedno zanimanje polako briše mnoga druga zanimanja...

Reč je o zanimanjima koja se tiču sektora informacionih tehnologija, i to iz više razloga. Informacione tehnologije danas se primenjuju u skoro svim oblastima. Bilo da se bavite medicinom, poljoprivredom, meteorologijom, kulturom ili nečim sasvim drugim, od vas se očekuje da u najmanju ruku poznajete rad na računaru, kako biste unapredili svoje poslovanje.

Dakle, bez obzira na to čime se bavite, ukoliko se usavršite u IT sferi, i svrstate se među IT stručnjake, mnogo su vam veće šanse da dođete do dobro plaćenog posla.

Kako nove tehnologije mogu da se primene u meteorologiji, objašnjavaju studenti ETF, osnivači startapa Baloonera, i prvi pobednici mts startap ubrzanja. Telekom Srbija prepoznao ih je kao mlade pokretače pozitivnih promena u društvu.

Definitivno, sada je IT sektor mesto broj 1 u kojem nema granica! A zašto, pogledajte video…

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track