Najnovije vesti

VUČIĆ O PREUZIMANJU RTB BOR: Pronalaženje strateškog partnera je izuzetan rezultat
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

uspeh

VUČIĆ O PREUZIMANJU RTB BOR: Pronalaženje strateškog partnera je izuzetan rezultat

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pronalaženje strateškog partnera za RTB Bor izuzetan rezultat, da je taj rezultat postignut u prvom pokušaju, dok su "neki četiri puta pokušavali da prodaju RTB Bor" i u tome nisu uspeli, jer je sve loše funkcionisalo i u tom preduzeću i u državi kada su je oni vodili.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, a u vezi nekih kritika na račun jučerašnje odluke o starteškom partneru za RTB Bor, kineskom gigantu "Zijinu" rekao prvo da je veoma srećan zbog građana i tog grada i Majdanpeka, Zaječara, Kladova, Boljevca...i čestitao građanima na veličanstvenoj investiciji.

Upitao je i kako neko može uopšte i šta može da kritikuje, uz podsećanje da su ti koji kritikuju četiri puta pokušavali da prodaju rudarski basen, a da se niko nije javljao, jer je stanje bilo loše i država loše funkcionisala.

"Mi jednom, i napravili izuzetan rezultat" rekao je Vučić.

Ukazao je da velike probleme pravilo to preduzeće i da dugove koje je to preduzeće pravilo više nećemo imati.

Prema njegovim rečima, Kinezi su najmoćniji i kontrolišu uveliko svetsko tržište bakra, a vest o stateškom partneru je velika stvar za čitav Istok Srbije.

Kaže i da se nada da će to zaustaviti odlazak življa iz tih krajeva pa čak i povratak onih koji su ranije otišli.

Naglasio je i da je to toliko divna vest da se i ne osvrće na gluposti onih koji su pored ostalog hteli i da ukidaju rudnik bakra.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug, Zoran Žestić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...