MIHAJLOVIĆEVA U GRDELICI: Zbog gradnje auto-puta trpe meštani
Foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

koridor 10 od velikog značaja za srbiju

MIHAJLOVIĆEVA U GRDELICI: Zbog gradnje auto-puta trpe meštani

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je danas naselje Grdelica u opštini Leskovac i zahvalila meštanima što su izdržali sve ono što izgradnja auto-puta nosi sa sobom.

Sa gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem i direktorom Koridora Srbije Zoranom Babićem, Mihajlovićeva je obišla rekonstruisanu Ulicu Bore Pešića u Grdelici i navela da, dok se gradi jedan auto-put, najteže je meštanima okolnih mesta duž tog puta.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

"Mi radimo velike infrastrukturne projekte, Koridor 10 koji je od velikog značaja ne samo za Srbiju, već i za povezivanje sa okolnim zemljama, ali isto tako su nam važne sve druge i regionalne ulice i ulice unutar malih mesta", kazala je Mihajlovićeva obraćajući se okupljenim meštanima.

Prema njenim rečima, kada se radi sa gradonačelnikom Leskovca onda se ne može reći "ne", već svaki njegov zahtev i želja da se nešto uradi, bude i učinjeno, jer je jako uporan.

"Hvala na upornosti. Nastavićemo da radimo, radićemo i obilaznicu oko Leskovca, put iz Bojnika i sve ono što smo se dogovorili i samo tako možemo da obezbedimo da nam budu bolji uslovi života, da ostajemo ovde, živimo u nasoj zemlji. To je naš zadatak i zato radimo infrastrukturu", navela je ministarka.

Babić je kazao da je pre samo nekoliko nedelja, ulica koja je rekonstruisana bila raskopana, kaldrma pomerena, a da je bilo i onih koji su bili skeptični i koji su rekli da neće biti rekonstrukcije.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

"Obećali smo da ćemo ovu ulicu završiti do 15. decembra, ali uspeli smo da je završimo i pre roka", naveo je Babić.

Kazao je da je do sada uloženo 1,3 miliona evra u okolne puteve i da će se nastaviti i dalje da se radi na ulicama u lokalnim mestima i da se sve ono što je izgradnjom auto-puta dobrim delom uništeno, vrati u prvobitno stanje.

"Sa kvalitetom nema kompromisa, ni u jednom trenutku ne radimo ništa, a da je nižeg kvaliteta. Ovaj autoput gradimo zbog mlađih generacija i da nas služi na desetine i stotine godine koje su pred nama", rekao je Babić.

Cvetanović je istakao da je saradnja sa Vladom Srbije bila uvek na visokom nivou i da su zahvaljujući toj saradnji napravljeni sportski objekti i tereni, ali i infrastrukturu.

foto: Kabinet Potpredsednice Vlade Srbije

"Mi smo od 2013. godine, od kada smo preuzeli odgovornost, napravili 30.000 metara puta, 550 miliona dinara uložiili", kazao je Cvetanović.

On je naveo da je sa ministarkom Mihajlović dogovoreno da se rade dva kapitalna projekta - obilaznica oko Leskovca u vrednosti preko 250 miliona dinara i put prema Bojniku u vrednosti od 140 miliona dinara.

Prema njegovim recima, vrednost rekonstrukcije Ulice Bore Pešića, duge 300 metara, iznosila je 36 miliona dinara.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track