Najnovije vesti

MINISTAR ANTIĆ: Poskupljenja struje neće biti! Cena za građane Srbije najniža u Evropi
Foto: Beta MIloš MIškov

cena nije menjana dve godine

MINISTAR ANTIĆ: Poskupljenja struje neće biti! Cena za građane Srbije najniža u Evropi

Biznis

Gorivo u Srbiji pojeftinilo za 12 dinara po litru, kaže ministar

BEOGRAD - Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da cena električne energije za građane Srbije nije poskupela više od dve godine, da je najniža u Evropi i da neće biti peomenjena u narednom periodu.

 

Antić je gostujući na televiziji Prva rekao da je gorivo u Srbiji pojeftinilo za 12 dinara po litru. "Moja procena je da cena benzina neće u narednih nekoliko meseci imati neke značajnije korekcije", rekao je on.

 

 

Prema njegovim rečima, toplane u nekim gradovima ne rade 24 sati dnevno, jer kako je kazao, takva je procena rukovodstva toplana u tim gradovima.

 

On je kazao da je tvrdnja da grejanje plaćamo cele godine "urbana legenda".

 

"Mi plaćamo cenu grejana onoliko koliko to košta, a odlukama lokalne samouprave se nama kao građanima izlazi u susret da to plaćamo u 12 rata", kazao je Antić.

 

Na pitanje da se građani Šapca žale na loše grejanje, Antić je kazao da bi trebalo da se obrate gradonačelniku tog grada Nebojši Zelenoviću, a ne njemu.

 

"Građani se prvo žale toplanama, pa osnivaču, pa na osnovu inspekcijskog nadzora ministarstvu, a takvih žalbi nema", rekao je Antić.

 

(Kurir.rs/Beta/TV Prva/Foto: Beta/Miloš Miškov)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...