Najnovije vesti

RUSIJA ĆE POVEĆATI ULAGANJA U SRBIJU: Ruski fond ulaže 500 miliona dolara u naredne dve godine
Foto: Marina Lopičić

dobre vesti za privredu

RUSIJA ĆE POVEĆATI ULAGANJA U SRBIJU: Ruski fond ulaže 500 miliona dolara u naredne dve godine

Biznis

MOSKVA, 17. januara (Tanjug) - Ruski suvereni fond i njegovi partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji za 500 miliona dolara u naredne dve godine, kaže šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev, prenosi Raša tudej.

 

foto: Kurir

Trenutno ruska ulaganja u Srbiji iznose četiri milijarde dolara, izjavio je Dmitrijev, koji je doputovao u Srbiju kao član ruske privredne delegacije u okviru današnje posete predsednika Vladimira Putina Beogradu, dodaje RT.

 

"Naši (RDIF) partneri su najveći suvereni fondovi u Aziji i na Bliskom istoku", objasnio je on novinarima nakon Putinovog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u informaciji.

 

"Ulagaćemo, na primer, u razvoj projekta PhosAgro. Ovde imaju veliku bazu za đubriva i razmatraju mogućnost da je prošire zato što je je Srbija veoma dobar logistički centar za rusko đubrivo za Evropu", rekao je Dmitrijev.

 

Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandr Novak, napominjući da su dve strane razgovarale o produženju gasovoda Turski tok i na Srbiju.

 

foto: Reuters

RT takođe prenosi izjavu šefa ruske korporacije Rosatom, Alekseja Lihačeva da će Rusija i Srbija sarađivati i u sektoru mirnodopske atomske energije, i da međuvladin sporazum u toj oblasti "prvi put uključuje pitanja saradnje u oblasti inovacija i digitalne sfere".

 

"Srpska strana je veoma ozbiljna u vezi sa resetovanjem nuklearne industrije", rekao je Lihačev.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...