Najnovije vesti

STEFANOVIĆ: Ekonomija je bila u prvom planu tokom posete Putina
Foto: Marina Lopičić

povećava se broj fabrika

STEFANOVIĆ: Ekonomija je bila u prvom planu tokom posete Putina

Biznis

Tokom posete predsednika Rusije Srbiji Vladimira Putina u prvom planu je bila ekonomija, što ne znači da se nije razgovaralo i o drugim temama, izjavio je jutros ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je za RTS rekao da je bilo strateški važno da se postigne sporazum koji omogućuje energetsku bezbednost, još jedan dotok gasa, kao i povećanje kapaciteta skladišta gasa u Banatskom dvoru.

Takođe je kazao da se povećava broj fabrika i investitora, koji su zainteresovani za gasifikaciju.

Naveo je da je drugi ekonomski aspekt razgovora sa Putinom bila izgradnja infrastrukture, što treba da dovede do povećanja konkurentnosti Srbije.

Na pitanje da li je zabrinut da će partneri sa Zapada zameriti zbog posete ruskog predsednika, Stefanović je poručio da Srbija vodi suverenu i samostalnu politiku u interesu svojih građana.

Srbija koristi samo jedan posto ruskog gasa koji se prodaje u Evropi, a oni se, kako je primetio, bore za svoje interese i tada ne spominju Rusiju u negativnom kontekstu.

"Mi imamo svoju glavu i odlučujemo u svom interesu, a kada se to postavi tako, nema razloga za zameranje", kazao je Stefanović.

(Kurir.rs/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...