Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆEVA SA MMF: Krećemo u nove projekte i investicije
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

misija u beogradu

MIHAJLOVIĆEVA SA MMF: Krećemo u nove projekte i investicije

Biznis

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa Misijom međunarodnog monetarnog fonda, predvođenom šefom Misije Džejmsom Rufom, o realizaciji infrastrukturnih projekata i projektima planiranim u okviru novog investicionog ciklusa.

Mihajlović je rekla da je tekući ciklus investicija u drumskoj i železničkoj infrastrukturi blizu završetka i da Srbija u 2019. kreće u novi investicioni ciklus, vredan više od pet milijardi evra, saopštilo je resorno ministarstvo.

"Izgradnja Koridora 10, istočnog i južnog kraka, na samom je kraju i ove godine krećemo sa izgradnjom novih drumskih koridora, kao što su auto-put Beograd-Sarajevo, auto-put Niš-Merdare-Priština, kao i nastavak izgradnje Koridora 11 ka Crnoj Gori", rekla je Mihajlović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona je dodala da su u prethodnom periodu, uporedo sa rekonstrukcijom pruga i nabavkom novih vozova, ostvareni značajni rezultati u reformi železnice, koja će biti nastavljena, zajedno sa novim projektima.

"Zahvaljujući reformisanju železnice, Infrastruktura železnice Srbije sad ulaže u obnovu regionalnih pruga ne iz budžeta ili zajmova, nego iz sopstvenih sredstava", navela je ona.

Na sastanku je bilo reči i o reformama u oblasti unapređenja poslovnog ambijenta, posebno u periodu posle objavljivanja poslednjeg izveštaja o uslovima poslovanja Svetske banke, Duing biznis, u oktobru.

"Nismo bili zadovoljni rezultatima u prošloj godini i odmah smo krenuli sa izmenama zakona i njihovim sprovođenjem kako bismo u 2019. imali bolji rezultat na Duing biznis listi", rekla je Mihajlović.

foto: Tanjug/Sava Radovanović

Tokom razgovora, delegacija Međunarodnog monetarnog fonda takođe se interesovala za aktivnosti Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnosti i ostvareni napredak u ovoj oblasti.

Sastanku je prisustvovao i Martin Jan Kes, koji će zameniti Džejmsa Rufa na mestu šefa Misije MMF-a za Srbiju.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...