VUČIĆ OBIŠAO GOŠU FOM U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Čestitao sam radnicima koji su sami spasli fabriku! (FOTO)
Foto: Instagram Printscreen

budućnost srbije u podunavskom okrugu

VUČIĆ OBIŠAO GOŠU FOM U SMEDEREVSKOJ PALANCI: Čestitao sam radnicima koji su sami spasli fabriku! (FOTO)

InfoBiz -

SMEDEREVSKA PALANKA - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas obišao pogone fabrike Goša FOM (fabrika opreme i mašina) u Smederevskoj Palanci.

Preduzeće Goša FOM" postoji od 1930. godine, a 2005. je uspešno privatizovano, kada ga je kupio konzorcijum zaposlenih i partner iz Rusije.

Direktor Goše FOM Srdan Dimitrijević je rekao da je fabriku tada kupio konzorcijum od 365 radnika, a da je danas u fabrici zaposleno 850 radnika.

- Čestitao sam radnicima Goše koji su sami spasli svoju fabriku i rekao sam im da će im država za svaku novu mašinu koju budu nabavili dati polovinu para - kazao je Vučić u Smederevskoj Palanci dodajući da je Palanka bila u užasno teškom stanju. On je dodao i da se pregovara sa ruskim partnerima jer je Palanci potrebna još jedna velika fabrika. Država je spremna da uloži i ponovo podigne Smederevsku Palanku... Moliću i predsednika Putina da nam podigne i ovo je nam je jedina prilika za opstanak...

Dimitrijević je rekao da se Goša FOM bavi proizvodnjom opreme za energetiku za domaće i inostrano tržište.

U Srbiji fabrika proizvodi opremu za površinske kopove, kao što su Kostolac i Kolubara. Prave se transportne trake za prevoz uglja uglja.

"Najviše izvozimo u Rusiju, oko 50 odsto. Zatim za metalurške kombinate i železare. Izvozimo i u druge zemlje", naveo je Dimitrijević. Ukupan prihod Goše FOM je, kako je rekao, prošle godine iznosio 35 miliona evra.

Na pitanje novinara da li država može da pomogne na neki način, kazao je da može tako što će raditi na poboljšanju privrednog ambijenta.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track