Najnovije vesti

MIHAJLOVIĆ: Na leto 10 novih elektropunjača na Koridoru 10
Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS/MO

ekološki problemi

MIHAJLOVIĆ: Na leto 10 novih elektropunjača na Koridoru 10

Biznis

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da će Vlada Srbije nastaviti da razvija mrežu elektropunjača na auto-putevima i da će pored pet postojećih, na leto biti postavljeno još 10 novih brzih punjača.

 

"Кrenuli smo pomalo stidljivo, sa pet punjača na Кoridoru 10, a do 1. juna biće postavljeno još 10. Pored toga, kao Vlada razmatraćemo da napravimo ozbiljniju strategiju o tome kako da se uključimo u nove tehnologije u ovoj oblasti, kao i subvencije za kupovinu hibridnih i električnih automobila", rekla je Mihajlović na sajmu automobila, saopštilo je Ministarsvo saobraćaja.

 

Ona je dodala da su do pre dve ili tri godine glavna tema bile rupe na putevima i završetak Кoridora 10, ali da se situacija promenila, da danas ima oko 20 miliona vozila više na auto-putevima Srbije nego pre četiri godine, te da je neophodno da i infrastruktura na auto-putevima bude kao u razvijenim evropskim zemljama.

 

"Nema ništa važnije od toga da čuvamo prirodu i da podižemo kvalitet života. Danas imamo manje od 200 registrovanih električnih automobila i nešto više od 200 hibridnih na oko 2,5 miliona registrovanih, ali sam sigurna da će sa svim što radimo u infrastrukturi i ovi pokazatelji biti sve bolji", rekla je Mihajlović.

 

Ministarka saobraćaja je na 54. međunarodnom sajmu automobila u Beogradu uručila priznanje za auto godine 2019. godien, za pežo 508, kao i dve specijalne nagrade - za najprodavaniji model hibridnog automobila, japansku tojotu, i najprodavaniji model električnog automobila, koju je osvojio folksvagen, u izboru Asocijacije automobilskih novinara Srbije i Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova.

 

(Kurir.rs/Beta/Foto: Beta/Kabinet potpredsednice Vlade,MGSIS/MO)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...