Najnovije vesti

OTKRIVENO KOJI VELIKI PROIZVOĐAČ ČOKOLADE DOLAZI U SRBIJU! Grade fabriku u Novom Sadu, ulažu 50 miliona evra!
Foto: Shutterstock

veliki dogovor!

OTKRIVENO KOJI VELIKI PROIZVOĐAČ ČOKOLADE DOLAZI U SRBIJU! Grade fabriku u Novom Sadu, ulažu 50 miliona evra!

Biznis

Beri Kalebo (Beri Kalebo) grupa, vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

 

Pre potpisivanja memoranduma, delegaciju kompanije Beri Kalebo ugostio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da smo veoma srećni i ponosni što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije, saopštila je kompanija.

 

"Beri Kalebo će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe", naveo je Vučić, kaže se u saopštenju kompanije.

 

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine. Ovo najmodernije postrojenje će biti smešteno u Novom Sadu, planirano je da ima početni proizvodni kapacitet od preko 50.000 tona godišnje i predviđeno je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra (56,7 miliona švajcarskih franaka), saopštila je ta kompanija.

 

Kurir.rs/Tanjug

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...