DIREKTOR FABRIKE ČOKOLADE:  Novi Sad je savršena lokacija za nas
Foto: Beta/Dragan Gojić

geografski položaj mu je sjajan

DIREKTOR FABRIKE ČOKOLADE: Novi Sad je savršena lokacija za nas

InfoBiz -

BEOGRAD - Masimo Garvalja, regionalni direktor kompanije "Bari Kalebo", koja planira izgradnju fabrike čokolade u Novom Sadu, izjavio je da se ta kompanija opredelila za širenje proizvodnje u tom gradu, zato što je to univerzitetski grad, poznat po prehrambenoj industriji.

"Novi Sad je savršena lokacija za nas: drugi je po veličini grad u Srbiji, ima odličan univerzitet i time nam omogućava pristup kapacitetima koji su nam neophodni da bi ostvarili svoje planove. Isto tako, njegov geografski položaj je takav da predstavlja najbolju lokaciju za nase potrebe izvoza u zemlje regiona", rekao je Garvalja za "Večernje novosti".

Prema njegovim rečima, fabrika u Novom Sadu, investicija koja će u toku narednih pet godina iznositi 50 miliona evra, proizvodiće širok asortiman čokolada, smesa i čokoladnih punjenja.

Kako navode Novosti, zahvaljujući dobroj reputaciji studenata sa Univerziteta u Novom Sadu, izgradnja fabrike bi bila samo početak, dok bi u nastavku rada, švajcarski investitor mogao da zahvaljujući stručnim kadrovima u tom gradu napravi centar u kojem bi se generisao dalji razvoj tehnologije i proizvodnje.

Grupa "Bari Kalebo", vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je u četvrtak Memorandum o razumevanju s Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Ovo najmodernije postrojenje će biti smešteno u Novom Sadu, planirano je da ima početni proizvodni kapacitet od preko 50.000 tona godišnje i predviđeno je da ukupan obim investicije tokom petogodišnjeg perioda dostigne 50 miliona evra, saopštila je ta kompanija.

(Kurir.rs/Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track