Najnovije vesti

VREDNOST INVESTICIJE OKO 90 MILIONA DOLARA: Sutra počinju radovi na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa, prisustvuje Vučić
Foto: Nemanja Nikolić

prisustvuje i ambasador sad

VREDNOST INVESTICIJE OKO 90 MILIONA DOLARA: Sutra počinju radovi na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa, prisustvuje Vučić

Biznis

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra početku radova na izgradnji najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa na Novom Beogradu, navodi se u saopštenju Pres službe predsednika Republike.

 

Radovi počinju u Bloku 42 u Bulevaru Milutina Milankovića navedeno je u saopštenju.

 

Kako je najavila ta kompanija, prisustvovaće i ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot, predsednik i CEO korporacije NCR Majkl Hejford, COO korporacije NCR Oven Salivan, viši potpredsednik za korporativni marketing, komunikacije i eksterne poslove korporacije NCR Marija Živanović-Smit i generalni direktor kompanije NCR za Srbiju i direktor za marketing i spoljne poslove za Evropu, Bliski istok i Afriku Stefan Lazarević.

 

Vrednost investicije u izgradnju najsavremenijeg tehnološkog NCR kampusa je oko 90 miliona dolara.

 

Zgrada kampusa će zauzimati površinu od oko 30.000 metara kvadratnih i imaće dva sprata ispod zemlje za parking, prizemlje u kome će se nalaziti maloprodajni i ugostiteljski objekti i još sedam spratova najsavremenijeg poslovnog prostora.

 

NCR korporacija je vodeća kompanija u oblasti softvera i pružanja usluga u sektoru finansija, maloprodaje, ugostiteljstva i telekomunikacija. Takođe, NCR korporacija ima oko 34.000 zaposlenih i posluje u 180 zemalja.

Sedište NCR-a je u Atlanti u američkoj državi Džordžija.

 

Kako je ranije objavljeno, kampus NCR će se nalaziti uz Železničku stanicu Novi Beograd. To je drugi kampus koji amrički NCR podiže negde u svetu, a prvi je izgrađen u Atlanti.

 

U Srbiji 3.148 zaposlenih u NCR-u radi na šest zasebnih loakcija.

Useljenje je, kako su ranije objavili mediji, planirano za kraj 2020. ili za prvi kvartal 2021. godine i predviđeno je da tu radi oko 4.200 ljudi.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...