VUČIĆ U ČAČKU, GRADONAČELNIK POTVRDIO: Sve je spremno za početak izgradnje deonice auto-puta Preljina-Požega
Foto: Marina Lopičić

POČETAK RADOVA ZAKAZAN ZA 15H

VUČIĆ U ČAČKU, GRADONAČELNIK POTVRDIO: Sve je spremno za početak izgradnje deonice auto-puta Preljina-Požega

InfoBiz -

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je danas da je u mestu Pakovraće kod Čačka sve spremno za početak izgradnje dela auto-puta od Preljine do Požege, koja će početi u 15 časova uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Todorović je rekao novinarima da će auto-put rasteretiti saobraćaj na obilaznici oko Čačka, koja je puštena u saobraćaj 1976. godine.

"Završetkom trase auto-puta Preljina–Požega, frekvencija saobraćaja na obilaznici oko Čačka biće značajno manja, tako da ćemo definitivno dobiti saobraćajno rasterećenje, koje je od velike važnosti za naš grad", kazao je on.

On je ocenio da je deonica auto-puta od Preljine do Požege veoma zahtevna, jer trećinu čine tuneli i mostovi.

Kroz Čačak prolazi 15,5 kilometara auto-puta na kome će biti izgradjena dve od tri velike petlje.

"Jedna petlja će biti u Pakovraću, gde će se na auto-put uključivati sva vozila koja stižu iz pravca Užica. Za nas je značajna i velika petlja u Ljubićkoj Baluzi, koja će spajati industrijsku zonu u Preljini sa auto-putem", rekao je gradonačelnik Čačka.

Vrednost radova na deonici auto-puta Preljina Požega, čija je ukupna dužina 30,9 kilometara i koji će imati tri tunela, 32 mosta, 11 nadvožnjaka i tri petlje je 450 miliona evra.

Rok za završetak radova je dve i po godine.

Radove će izvoditi kineska kompanija "China Communications Construction Company", koja je već pripremila gradilišni kamp u blizini Lučana u kome će biti smešteno oko 200 radnika.

Deonica auto-puta Preljina-Požega je nastavak projekta izgradnje autoputa Beograd-Južni Jadran ukupne dužine 258 kilometara.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track