PRE 10 GODINA OTVORILI SU FABRIKU U PROKUPLJU I ZAPOSLILI 240 LJUDI: Danas imaju četiri pogona i 9.000 radnika (FOTO KURIR)
Foto: Kurir/B.R.

kompanija leoni

PRE 10 GODINA OTVORILI SU FABRIKU U PROKUPLJU I ZAPOSLILI 240 LJUDI: Danas imaju četiri pogona i 9.000 radnika (FOTO KURIR)

InfoBiz -

PROKUPLJE - Nemačka kompanija "Leoni" u Srbiji je od prvih 240 radnika za deset godina došla do četiri fabrike i 9.000 zaposlenih.

Tako je ova kompanija proslavila 10 godina poslovanja u Srbiji u pogonu u Prokuplju, odakle je sve i započelo.

Tom prilikom prvih 240 radnika, koji i danas rade u fabrici dobili su poklone i zahvalnice od menadžmenta kompanije.

foto: Kurir/B.R.

- Ponosimo se pričom u Prokuplju, jer je od nje sve krenulo. I nadalje nastavljamo istim tempom", pručio je generalni direktor Kompanije "Leoni" Klemens Saks.

On je najavio da će fabrika koja je u izgradnji u Kraljevu biti najveća fabrika Kompanije Leoni u svetu i do 2025. godine imaće 5.000 radnika.

"Zbog izuzetnog uspeha i saradnje, ovu priliku iskoristili smo da zahvalimo onim radnicima koji su od početka sa nama", kazao je Saks.

foto: Kurir/B.R.

Direktorka prokupačke fabrike Aleksandra Pešić naglasila je da su baš ti prvi radnici zaslužni za uspeh i uspon i da danas posebno njima treba da se oda poštovanje.

Kompanija "Leoni" otvorila je pogon u Prokuplju 2009. godine. Od početka do sada u njoj se proizvode automobilski kablovi, a čitava proizvodnja svih fabrika u Srbiji usmerena je na izvoz.

foto: Kurir/B.R.

U poslednjih deset godina Kompanija je uložila 111 miliona evra u objekte i opremu, mrežu od 500 domaćih dobavljača, a kao društveno odgovorna kompanija donirala je 400. 000 evra za najugroženiju decu i projekte kulture.

(Kurir.rs/B.R)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja