Najnovije vesti

REKONSTRUISANI POSLE SKORO 60 GODINA: Na pruzi Kraljevo-Raška uređeno četiri tunela, širom Srbije biće obnovljeno čak 27, a koštaće više od milijardu dinara
Foto: Printscreen/Youtube

saobraćaj normalizovan

REKONSTRUISANI POSLE SKORO 60 GODINA: Na pruzi Kraljevo-Raška uređeno četiri tunela, širom Srbije biće obnovljeno čak 27, a koštaće više od milijardu dinara

Biznis

"Infrastruktura železnice Srbije" saopštila je da je 30. maja završila rekonstrukciju četiri tunela na pruzi Kraljevo - Raška i da je saobraćaj u potpunosti normalizovan.

 

Rekonstrukcija ovih tunela između Kraljeva i Raške, ukupne dužine oko 4,3 kilometra, trajala je od 4. marta i obuhvatila je zamenu kolosečnog materijala, šina, pragova i tucanika, mašinsko regulisanje koloseka, kao i čišćenje odvodnih kanala, navodi se u saopštenju.

 

Reč je o tunelima "Bela Glava", "Polumir", "Bojanić" i "Dželep", a poslednji put njihova rekonstrukcija rađena je još 1961. godine.

 

 

Nakon završetka radova u ovim tunelima, putnički železnički saobraćaj između Kraljeva i Raške u potpunosti je normalizovan, jer je tokom njihove rekonstukcije za putnike na ovoj relaciji bio organizovan autobuski prevoz.

 

"Infrastruktura železnice Srbije" ove godine rekonstruisaće ukupno 27 tunela na srpskim prugama, a ukupna vrednost izvedenih radova iznosiće nešto više od milijardu dinara.

 

 

Pored četiri tunela između Kraljeva i Raške, u toku je i rekonstrukcija četiri tunela između Banje Koviljače i Zvornika, a početkom juna počinju i radovi u još četiri tunela između Bora i Majdanpeka.

 

Pored toga, planirano je da do kraja jula bude završena i rekonstrukcija 15 tunela na "Šarganskoj osmici" , što od izgradnje pruge Mokra Gora - Šargan Vitasi nikada do sada nije urađeno, navedeno je u saopštenju.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...