Najnovije vesti

PREDSEDNIK HBIS GRUPE PORUČIO: Novi pogon u Železari Smederevo daće krila za dalja dostignuća
Foto: Printscreen

POLAGANJE KAMENA-TEMELJCA

PREDSEDNIK HBIS GRUPE PORUČIO: Novi pogon u Železari Smederevo daće krila za dalja dostignuća

Biznis

Predsednik kompanije Hbis Srbija Vang Laniju poručio je danas da će izgradnja novog pogona u Železari Smederevo - sveobuhvatni projekat očuvanja energije i zaštite životne sredine, dati krila za dalja dostignuća kompanije.

"HBIS veruje da će uz pažnju lidera Srbije i Kine, obe vlade, ali i posvećen i naporan rad 5.000 radnika, projekat svebuhvatnog očuvanja energije i zaštite životne sredine biti završen u roku i stvoriće krila za dalja dostignuća naše kompanije. HBIS neće izneveriti misiju i svoja očekivanja, i daće sve od sebe da ispuni svoja obećanja", poručio je Vang.

On je poručio da će projekat koji danas počinje da se realizuje postati važna prekretnica HBIS Srbije za izgradnju visokokonkurente kompanije za proizvodnju čelika u Evropi.

Kako je rekao, danas je veliki dan za tu kompaniju, koji će ostati zabeležen u slavnoj istoriji prijateljskih odnosa Srbije i Kine.

Vang je istakao da je sveobuhvatni projekat očuvanja energeije i zaštite životne sredine je ključni projekat za promociju štednje energije, smanjenja emisije štetnih gasova, zelene proizvodnje i inteligentnog razvoja kompanije.

Ukazao je da će ukupni iznos investicije u novi pogon biti 120 miliona dolara.

Kada se završi projekat, postojaće zelena, inteligentna, vodeća moderna fabrika za očuvanje energije u Evropi, a zaštita životne sredine dostići će svetski nivo, naveo je Vang.

U tom cilju, kineski partner će se pridržavati visokih strandarda, odnosno preneće znanje svih kompanija u vlašništvu HBIS Grupe, uvešće nove tehlogije u procese zelene proizvodnje iz Kine i sveta i primenjivaće uštedu energije i inteligentne operacione inovacije u sistem sirovina, potisnih peći i konvertorskih sistema.

"Optimizovaćemo energetski sistem i reciklirati svu sekundarnu energiju iz procesa proizvodanje, kako bi se postigla efikasna reckilaža energije", najavio je Vang.

Dodao je da je u poslednje tri godine razvoj HBIS Srbije bio predmet pažnje predsednika i Srbije i Kine, Aleksandra Vučića i Sija Đinpinga, kao i naroda obe države, što doprinosi njenom napretku.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...