MIHAJLOVIĆKA OŠTRO: Naprsline na Koridoru 10 nisu smele da se dogode
Foto: Ana Paunković

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije

MIHAJLOVIĆKA OŠTRO: Naprsline na Koridoru 10 nisu smele da se dogode

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da će zajedno sa međunarodnim finansijskim institucijama biti urađene analize o realizaciji izgradnje kompletnog Koridora 10 i istakla da naprsline na autoputu u Grdeličkoj klisuri nisu smele da se dogode.

"Znam svaki metar ovog auto-puta, poznajem svakog od izvođača i šta su sve uradili da bismo završili ovaj veliki projekat. I nisam spremna da bilo koga optužim ili najavljujem istrage protiv bilo koga dok se ne završi izveštaj stručnjaka kako je do ovog došlo. Sve naprsline su već sanirane o trošku izvođača radova", istakla je Mihajlović.

Ona je navela da će, nakon što se završi izgradnja, biti urađena ozbiljna analiza, jer je, dodaje, bilo mnogo problema u realizaciji, a i sama izgradnja je predugo trajala.

"Ta analiza i informacije treba da posluže i za neke druge državne organe", rekla je Mihajlović, a prenosi ministarstvo u saopštenju.

Ona je rekla da je tokom izgradnje Koridora 10 bilo puno problema, od toga da neke prethodne vlade nisu na vreme uradile projekte i završile eksproprijaciju, zbog čega su stizali odštetni zahtevi.

"Danas se više ne radi tako, i svaki projekat koji počinjemo u potpunosti je spreman, i kad je reč o tehničkoj dokumentaciji, i o eksproprijaciji", rekla je Mihajlović.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track