BRUKA KORIDORA SRBIJE, TRI NAPRSLINE NA NOVOM AUTO-PUTU: Traljavo odrađena deonica Niš-Preševo (FOTO)
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

kroz grdeličku klisuru

BRUKA KORIDORA SRBIJE, TRI NAPRSLINE NA NOVOM AUTO-PUTU: Traljavo odrađena deonica Niš-Preševo (FOTO)

Društvo -

Greška Nakon objavljenih fotografija na društvenim mrežama i negodovanja građana, "Koridori" saopštili da postoje pukotine na kolovozu kroz Grdeličku klisuru

Na novootvorenoj deonici Koridora 10 kroz Grdeličku klisuru pojavile su se tri naprsline na površinskom sloju asfalta, kao i ulegnuća na kolovozu. Preduzeće "Koridori Srbije" reagovalo je tek nakon objavljenih fotografija na društvenim mrežama i negodovanja građana koji se prolazili ovim delom puta na deonici Niš-Preševo.

Počeli radovi

Naprsline se nalaze na lokaciji Momin kamen, Garinje, kao i Mrtvica 1, gde su juče mašine skidale asfalt. Kako navode u "Koridorima", izvođač radova odradiće sanaciju, čija je cena oko 450.000 dinara. Izvođač radova, kompanija "Integral inženjering", uputio je juče izvinjenje građanima zbog pukotina, a tehnički direktor Darko Milovanović ističe da se radi posle

dnja sanacija kod Seliškog potoka:

foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Završili smo sanaciju u dužini od 70 metara na delu Mrtvica 1 i juče smo završili sanaciju na delu kod mosta Morave 2, u dužini od nekih 40 metara - objašnjava Milovanović. On dodaje da će "Integral" u narednom period pratiti kvalitet radova na kompletnoj deonici i u slučaju bilo kakve potrebe za dodatnim sanacijama, nakon isteka letnje sezone i gušćeg protoka saobraćaja, izvešće se dodatni radovi.

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić rekao je juče za Kurir da je samo pitanje dana kada će ovaj put odvaliti:

foto: koridor

- Čim su se već sada pojavile naprsline, put nije bezbedan, a pitanje je samo kada će se odvaliti. Onaj ko je gradio, potpisao je ugovor, u kojem stoji da svaku grešku mora da ispravi. Greške se dešavaju, ali ne sme da se desi da se one ne isprave - objasnio je Vujanić.

Prošlo 900.000 vozila

Dragan Milić iz "Puteva Srbije" navodi da, otkad je za saobraćaj pušten auto-putem kroz Grdelicu, prošlo je 877.298 vozila:

- Od otvaranja nove deonice nije bilo saobraćajnih nezgoda, beležimo samo zadržavanja vozila usled kvarova, nestanka goriva ili fotografisanja - navodi Milić, dok iz "Koridora" i dalje tvrde da je put "potpuno bezbedan za saobraćaj".

Brojke 2,5 meseci prošlo od završetka Koridora 10 3 naprsline nastale su na ovom putu 450.000 dinara iznosi sanacija puta

(Kurir.rs/M. Vujović/Foto:Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track