ZLATO PROBIJA REKORDE NA BERZAMA: Ulagači zabeležili basnoslovnu zaradu od 25 odsto za SAMO 6 MESECI!
Foto: Promo

NEBESKI NIVO

ZLATO PROBIJA REKORDE NA BERZAMA: Ulagači zabeležili basnoslovnu zaradu od 25 odsto za SAMO 6 MESECI!

InfoBiz -

Vrednost zlata je mesecima u konstantnom i progresivnom rastu, što je ulagačima u plemeniti metal obezbedilo veliki profit, navode ekonomski stručnjaci!

Za razliku od ove godine, tokom 2018. vrednost zlata u prva dva kvartala beležila je negativno kretanje. Regresija je dovela zlato na najnižu vrednost od 33.000 evra za kilogram. Cena je namerno obarana iz ekonomskih centara koji upravljaju globalnim svetskim tokovima.

Istovremeno, najmoćnije države gomilale su monetarno zlato i uvećavale zlatne rezerve. Neizvestnost i ekonomska napetost između Amerike i Kine iz dana u dan usmeravale su vrednost zlata prema novim, dosad neviđenim vrednostima. I tek što smo pomislili da se vrednost ovog superiornog metala smirila, berze širom sveta beležile su novi veći nivo.

foto: Gold price

Najava Kine da će izbaciti američki dolar dovela je zlato na istorijski maksimum. Tako sada imamo situaciju da trenutna cena zlata premašuje nivo od 43.000 evra za jedan kilogram.

Ulagači koji su prošle godine uložili u investiciono zlato ostvarili su za nepunih 6 meseci zaradu od 25%! Mnogi od njih nastavljaju ulaganje u ovaj plemeniti metal verujući da tek sledi snažan rast.

Iz Goldman saksa poručuju da će ovaj plemeniti metal u budućnosti postati apsolutno nedostupan običnim ljudima. Biće dostupan samo superbogatim ljudima, čije bogatstvo se meri na svetskom nivou.

Cenu zlata prema nebu usmeravaju i nastojanje vlada širom sveta da izbace gotovinu iz opticaja. Imajući u vidu da je novac na računu samo digitalni zapis koji preko noći se može izbrisati, jedan deo bogatih ljudi u tim zemljama želi da ima i deo likvidne imovine koja neće zavisiti od stabilnosti banaka i države. Ti ulagači jedan deo imovine ulažu ubrzano u zlato.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track