Najnovije vesti

AUTOMOBILI TESLA STIŽU U SRBIJU! Ilon Mask: Učinićemo počast Nikoli Tesli da njegovi automobili budu u zemlji iz koje je potekao
Foto: Profimedia

POTVRDA: ILON MASK OTKRIO PLANOVE ZA 2020. GODINU

AUTOMOBILI TESLA STIŽU U SRBIJU! Ilon Mask: Učinićemo počast Nikoli Tesli da njegovi automobili budu u zemlji iz koje je potekao

Biznis

U Srbiji je, prema podacima iz 2018, svega 148 električnih vozila, a više od polovine su putnički automobili

Glavni izvršni direktor kompanije „Tesla“ Ilon Mask najavio je dolazak te kompanije u Srbiju, Slovačku i Hrvatsku.


- Nadamo se otvaranju u Slovačkoj, Hrvatskoj, Srbiji i većem delu istočne Evrope početkom sledeće godine. Konačno, učinićemo počast Nikoli Tesli da njegovi automobili budu u zemlji iz koje je potekao - napisao je Mask na svom Tviter nalogu, prenosi portal Internešenal biznis tajms (IBT).

 

Mask na ovaj način, kako dodaje IBT, odaje počast Nikoli Tesli, naučnom geniju po kojem je nazvan ovaj proizvođač električnih automobila. Mask tvrdi da će prodavnica „Tesla“ biti najbolji omaž srpsko-američkom pronalazaču, inženjeru i futuristi koji je dao veliki doprinos stvaranju modernog sistema napajanja naizmeničnom električnom energijom, zaključuje IBT.

 

U Srbiji je, prema podacima iz 2018, svega 148 električnih vozila, a više od polovine su putnički automobili.

 

Na mnogim lokacijama u našoj zemlji postavljeni su punjači za ova vozila, a 15 brzih punjača nalazi se na trasi Koridora 10. Punjači su, takođe, postavljeni na auto-putevima, u javnim garažama, u blizini naplatnih rampi, a na brzim punjačima automobili se mogu napuniti za oko 30 minuta.

 

Kurir.rs/ Foto: Profimedia

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...