ILON MASK OBJAVIO SNIMAK UZNEMIRUJUĆE DUGOG TUNELA: Nalazi se ispod Los Anđelesa, a evo ćemu će da služi (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

REVOLUCIONARNO

ILON MASK OBJAVIO SNIMAK UZNEMIRUJUĆE DUGOG TUNELA: Nalazi se ispod Los Anđelesa, a evo ćemu će da služi (VIDEO)

Planeta -

Ilon Mask na svom je Tviteru objavio snimak trenutnog stanja radova na novom podzemnom tunelu ispod Los Anđelesa, a prokomentarisao je da je tunel "uznemirujuće" dug.

Ipak, stekao se utisak kako Mask, glavni izvršni direktor kompanije Boring, nije sasvim siguran šta tunel uistinu predstavlja i kako bi trebalo da izgleda. Podsetimo, glavni zadatak spomenute firme je izgradnja tunela pogodnog za brzo podzemno putovanje.

Mask, osnivač Tesla Motorsa i Spejs Iks-a, u oktobru ove godine izjavio je da će podzemni tunel u Los Anđelesu biti gotov krajem 2018. Opisao je svoje iskustvo "jednodimenzionalnog" tipa tunela, koji bi posle završetka radova trebalo da bude dug oko 4 kilometra.

Ilon Mask
Ilon Maskfoto: AP

Napisao je da se prošetao njegovom celom dužinom i kako smatra da je tunel "uznemirujuće" dug. Dužina tunela odgovara specifikacijama, ali Mask tvrdi da je time - iznenađen.

Prvi, probni odeljak tunela Hotorn koji je Mask predstavio u 34 sekunde dugomvideu, biće otvoren za pešake 10. decembra.

Mask se nedavno osvrnuo na rad kompanije Boring i izgradnju mreže tunela ispod Los Anđelesa. Tom prilikom je objasnio šta znači "jednodimenzionalan" tip tunela i kako se on razlikuje od klasičnog tunela za podzemnu železnicu.

"Takvi tuneli su uglavnom dvodimenzionalni. Pruge se međusobno presecaju. Niko do sada nije pokušao da napravi sistem podzemne železnice s više nivoa", rekao je.

Kurir.rs/Index.hr Foto: Twitter/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track