Najnovije vesti

INVESTICIJA VREDNA VIŠE OD 180 MILIONA EVRA! KNEŽEVIĆ I ALTMAJER: Potpisan ugovor, nemački Brose otvoriće 1.100 radnih mesta
Foto: Kurir.rs/Ministarstvo privrede

vrednu više od 180 miliona evra

INVESTICIJA VREDNA VIŠE OD 180 MILIONA EVRA! KNEŽEVIĆ I ALTMAJER: Potpisan ugovor, nemački Brose otvoriće 1.100 radnih mesta

Biznis

Ministar privrede Goran Knežević potpisao je danas, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, ugovor za investiciju nemačke kompanije Brose, vrednu više od 180 miliona evra, kojom je planirano otvaranje 1.100 radnih mesta u Pančevu.

 

Knežević je ugovor potisao sa predstavnikom kompanije, Tomasom Španglerom, tokom posete nemačkog ministra privrede i energetike Petera Altmajera, koji predvodi privrednu delegaciju iz Nemačke u poseti Beogradu.

 

Kompanije sa većinskim nemačkim kapitalom u Srbiji zapošljavaju više od 55.000 ljudi, a u poslednjih devet godina uložile su oko 1,36 milijardi evra, istakao je Knežević.

 

On je rekao da je još jedan dokaz koliko je Srbija dobro mesto za investitore, činjenica da te kompanije sve više reinvestiraju u Srbiji.

 

- To je veoma dobar znak. A ono što me posebno raduje, jeste što nemačke kompanije koje posluju u Srbiji, sve više zapošljavaju visokokvalifikovanu radnu snagu i mlade, obrazovane ljude, rekao je Knežević.

 

 

Kompanija je deo Brose grupacije, jednog od vodećih dobavljača u autoindustriji. U Srbiji planira da proizodi motore upravljača, električne pumpe za ulje i motore ventilatora za hlađenje. Planirano je i otvaranje centra za istraživanje i razvoj, pa će više od 40 odsto planiranih radnih mesta činiti visokokvalifikovani kadrovi.

 

Knežević je ranije danas dočekao nemačkog kolegu Altmajera na Aerodromu Nikola Tesla, nakon čega su dva ministra, sa nemačkim privrednicima obišli postrojenja kompanije "ZF Srbija" u Pančevu.

 

"ZF Srbija" je deo nemačkog "ZF Fridrihšafen AG", a u Pančevu proizvodi delove i elektroniku za električna i hibridna vozila. Investicija je vredna 160 miliona evra, a planirano je da, po realizaciji, zaposli 1.000 ljudi.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...