Najnovije vesti

MALI IMA DOBRU VEST: Drugi minimalac biće isplaćen prve nedelje juna!
Foto: Instagram Printscreen, Siniša Mali

državna pomoć

MALI IMA DOBRU VEST: Drugi minimalac biće isplaćen prve nedelje juna!

Biznis

Podseća da je Vlada Srbije prvi minimalac za 1.052.000 radnika u 232.000 preduzeća isplatila 7. maja

BEOGRAD - Drugi minimalac privrednicima i zaposlenima biće isplaćen prve nedelje juna, a treći prve nedelje jula, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Podseća da je Vlada Srbije prvi minimalac za 1.052.000 radnika u 232.000 preduzeća isplatila 7. maja.

"Pozivam privrednike da se zadrže u tom programu. Sledeća isplata je prve nedelje juna, i onda očekujemo još jednu isplatu prve nedelje jula. Otvorili smo ekonomiju, preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća krenula su da rade, ali i pored toga, mi održavamo obećanje koje smo dali", rekao je Mali.

Ističe da će pomoć od tri minimalne zarade dobro doći privrednicima da konsoliduju svoje poslovanje i da isplate zarade dok se, kaže Mali, "ne zahukta" privredna aktivnost u našoj zemlji nakon virusa korona.

Ministar je pozvao i privrednike da nastave razgovore sa Fondom za razvoj i poslovnim bankama za kredite i garantnu šemu.

"Za skoro milijardu evra su mikro, mala i srednja preduzeća tražila podršku od poslovnih banaka. Država daje garanciju za te kredite, iskoristite tu priliku za obrtna sredstva i likvidnost", poručio je Mali privrednicima.

Ocenjuje da je Srbija dobro prošla kada su u pitanju posledice virusa korona na našu ekonomiju, a sada, kaže Mali, preostaje da se privreda vrati na stope rasta od pre dva i tri meseca.

(Kurir.rs/Tanjug)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...