Najnovije vesti

PREMIJERKA APELUJE NA POSLODAVCE: Zapošljavajte mlade, to se isplati! A država će pomoći
Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

pomoć države

PREMIJERKA APELUJE NA POSLODAVCE: Zapošljavajte mlade, to se isplati! A država će pomoći

Biznis

Premijerka Ana Brnabić pozvala je danas privrednike da iskoriste mere države i da zaposle mlade ljude koji i dalje čine četvrtinu od ukupnog broja nezaposlenih.

Brnabić je u Kragujevcu navela da je nezaposlenost u prvom kvartalu 2020.godine iznosila 9,7 odsto.

"Od 1. januara 2020 ako zaposlite lice koje tokom 2019 nije bilo zaposleno, uključujući i mlade kojima je to prvi posao, država preuzima trošak od 70 odsto poreza i doprinosa na njihove zarade do kraja 2022. godine", rekla je Brnabić.

Ona je precizirala da je ukupno oslobođenje od poreza u 2020.godini - 70 odsto, u 2021.godini - 65 odsto, a u 2022. godini - 60 odsto.

"Vama se danas isplati da zapošljavate mlade ljude, ali i da pokušate da zaposlite sve one koji nisu imali posao u 2019. godini", navela je premijerka uz podsećanje da je bio plan, kada je preuzela funkciju predsednika vlade, da nezaposlenost padne ispod deset odsto, što se, kaže, i desilo.

Druga stvar je bila da ćemo stvoriti uslove privrednicima da bi bili konkurentniji i moj odgovor na to je, kaže Brnabić, bila digitalizacija.

"Mi moramo da podignemo produktivnost, da stvorimo dodatnu vrednost kako bi u kratkom roku podigli prosečne plate, kvalitet života u Srbiji i sve ostalo, tako da smo se time bavili u mandatu ove vlade", istakla je ona.

Podsetila je da se vlada posbno od 2018.godina bavila izmenom pravnog okvira kako bi omogućila da se što više ljudi zapošljava i da se investira u opremu i inovacije, znanje zaposlenih...

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Beta/Vlada Srbije/Slobodan Miljević)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...