Najnovije vesti

NEMA OTPUŠTANJA RADNIKA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Država garantuje poštovanje prava zaposlenih
Foto: Nemanja Nikolić

NIKO NEĆE OSTATI BEZ POSLA

NEMA OTPUŠTANJA RADNIKA NA BEOGRADSKOM AERODROMU: Država garantuje poštovanje prava zaposlenih

Biznis

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević poručio je da Vlada Srbije garantuje poštovanje prava zaposlenih na Aerodromu "Nikola Tesla" i da neće biti otpuštanja radnika.

Đorđević je posle sastanka sa direktorom aerodroma Fransoom Berizoom i predstavnicima sindikata i radnika saopštio da Vlada Srbije garantuje poštovanje prava zaposlenih i da neće dozvoliti njihovo kršenje.

- Vlada će nastaviti da se zalaže za unapređenje položaja radnika. Ministar je rekao da su prilikom davanja koncesije za aerodrom aktivno bili uključeni i radnici u sve odluke koje su donošene i dodao da njihova prava niko ne sme da krši - saopšteno je iz ministarstva.

Đorđević je naveo da neće biti otpuštanja radnika, iako je zbog epidemije virusa korona broj putnika u prvoj polovini godine smanjen za 61,4 odsto, a u drugom kvartalu za čak 94,6 odsto u odnosu na isti period lane, što je sve rezultiralo značajnim smanjenjem prihoda kompanije.

Trenutni obim saobraćaja i putnika je takav da na Aerodromu "Nikola Tesla Beograd" rade samo delovi Terminala 2 dok Terminal 1 nije u upotrebi.

- Nije bilo prekida ugovora zaposlenima na aerodromu. Kompanija je zadržala sve svoje zaposlene na određeno vreme tokom krize izazvane kovidom-19 više od šest meseci uprkos činjenici da su bili na plaćenom odsustvu zbog niskog obima saobraćaja. Onim koji su pronašli bolji posao i žele da se posvete novim karijernim izazovima i žele da prekinu ugovor o radu biće omogućeno da dobiju otpremninu - najavio je Đorđević.

Dodao je da je razgovarao i sa zaposlenima, jer je važno da znaju da država brine o njima i da u otežanim uslovima poslovanja aerodroma neće ostati bez posla.

Ministarstvo je saopštilo da je kompanija "Belgrade Airport" uputila reči zahvalnosti svim svojim zaposlenima koji su neumorno radili na tome da aerodrom "Nikola Tesla" ostane otvoren tokom pandemije.

- Uprkos tekućim izazovima ostajemo optimistični da će se naš aerodrom oporaviti i zadržati svoju poziciju regionalnog čvorišta i jednog od glavnih pokretača ekonomije zemlje i regiona - poručilo je rukovodstvo kompanije.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto:Nemanja Nikolić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...