VUČIĆ O CENI BEOGRADSKOG METROA: Neće koštati manje od 4,4 milijarde evra
Foto: Tanjug Printscreen

nakon potpisivanja Sporazuma vlada Srbije i Francuske

VUČIĆ O CENI BEOGRADSKOG METROA: Neće koštati manje od 4,4 milijarde evra

InfoBiz -

Cena metroa u Beogradu neće biti niža od 4,4 milijarde evra, kaže predsednik Aleksandar Vučić, uz opasku da konačna cena još nije definisana, jer projekat nije završen.

"Siguran sam da cena projekta neće biti niža od 4,4 milijade", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon potpisivanja Sporazuma vlada Srbije i Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u našoj zemlji, upitan koliko će okvirno koštati projekat metroa.

On je naveo da je to ogroman novac i ogromno ulaganje, ali da će drastično uticati na povećanje BDP u narednim godinama, posebno u 2022. i 2023. godini, u kojoj Srbija želi da, kako je rekao, nastavi sa uspesima u poređenju sa svima drugima.

Vučić kaže da se vodi konzervativna ekonomska politika i da Srbija neće dozvoliti da javni dug pređe 60 odsto BDP bez ozbira na sva ulaganja i mere.

"Hoćemo da sačuvamo sigurnost zemlje i naših potomaka. Naša politika je da razmišljamo o deci i ne ostavimo prevelike dugove", kazao je Vučić.

On je naveo da očekuje da se završi posao u vezi sa prodajom Komercijalne banke i dodao da će biti vraćen deo dugova.

Kazao je i da će se ulagati, navodeći kao primer da je Francuska u ovoj godini uložila 500 milijardi evra više od planiranog, a da je Srbija uložila šest milijardi, što govori o razlici dve ekonomije, ali i o tome da je Srbija, proporcionalno svojoj ekonomskoj snazi, ulagala mnogo.

Održan nivo prosečne plate, vrlo dobar rezultat

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je prosečna plata u Beogradu ostala na nivou od 625 evra, a na nivou cele Srbije na 509 - 510 evra.

"To je, u uslovima velike krize izazvane pandemijom korona virusa, vrlo dobar rezultat", rekao je Vučić.

On je to naveo nakon sastanka sa francuskim ministrom Frankom Risterom.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track