BRITANSKA VOJSKA NOSI ČIZME IZ ŠIMANOVACA: Obišla ih ministarka! U Srbiji može da se radi i zaradi, njima su radnici uvek potrebni
Foto: Ministarstvo privrede, Instagram printscreen

Ministarstvo privrede

BRITANSKA VOJSKA NOSI ČIZME IZ ŠIMANOVACA: Obišla ih ministarka! U Srbiji može da se radi i zaradi, njima su radnici uvek potrebni

InfoBiz -

BEOGRAD - Ministarstvo privrede na čelu s ministarkom Anđelkom Atanasković i Privredna komora Srbije danas su boravili u poseti fabrici u Šimanovcima koja pravi obuću za Evropu za vojnike specijalce i alpiniste!, objavilo je Ministarstvo privrede na svom Instagramu.

Reč je o domaćoj kompaniji koja je danas ugostila državne zvaničnike.

Trenutno je tu zaposleno 125 radnika.

- Ova firma imala je podsticaj ministarstva privrede, i gledaću, moja želja je bar, da obiđem sve firme koje su u programu Ministarstva. Želimo da pokažemo da može u Srbiji da se radi i da se zaradi. Videla sam iz podataka da odlično radite, da imate dobre rezultate i da ste opremljeni. Takođe, imate i dosta žena u fabrici. Želja nam je da pomognemo što više privredi, naročito malim privrednicima. Takođe, da bodrimo i mlade žene da se prijave i pokrenu neki biznis - navela je Anđelka Atanacković, ministarka privrede.

U firmi kažu da su im potrebni obučeni šivači i obućari, ali i svi oni koji žele da prave cipele i zainteresovani su da nauče kako se to radi. Problem je što se njihovi radnici iz okoline Šimanovaca, kojih je najviše, pretežno bave poljoprivredom, pa čim dođe sezona, oni napuštaju posao u fabrici da bi radili u okviru svojih seoskih domaćinstava.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track