ZA MALE BIZNISE OVE GODINE MILION DOLARA BESPOVRATNE POMOĆI Ružić poručio da projekat doprinosi ostvarenju prioriteta Vlade Srbije
Foto: Dado Đilas

novine

ZA MALE BIZNISE OVE GODINE MILION DOLARA BESPOVRATNE POMOĆI Ružić poručio da projekat doprinosi ostvarenju prioriteta Vlade Srbije

InfoBiz -

U saradnji s Vladom Srbije i uz podršku kompanije "Filip Moris", NALED je danas objavio javni poziv za dodelu prvih milion dolara bespovratne pomoći malim biznisima i svima koji žele da svoje poslovanje digitalizuju i ulažu u razvoj inovativnih proizvoda i usluga.

Ovaj konkurs organizovan je u okviru trogodišnjeg projekta StarTeć koji je vredan pet miliona dolara.

Povodom objavljivanja poziva, prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je rekao da ovaj projekat doprinosi ostvarenju ključnih prioriteta Vlade Srbije, a to su digitalizacija i ubrzani privredni razvoj zasnovan na nauci, kreativnosti i novim tehnologijama.

Branko Ruzic
foto: Prinstcreen TV Pink

Direktor odeljenja za preduzetnišstvo i investicije u NALED-u Dušan Vasiljević naveo je da je rok za prijave 4. jun i da pravo da apliciraju za ova sredstva imaju preduzetnici, mikro, mala i srednja preduzeća kao i timovi fizičkih lica do pet članova.

Prema rečima direktora korporativnih poslova za region jugoistočne Evrope u kompaniji "Filip Moris" Ivana Miletića, koja je obezbedila sredstva, njihov motiv za ovakav korak bio je da pomognu firmama ali i državi da izgradi ekosistem koji će biti privlačan za poslovanje inovativnih kompanija.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track