NEZAPOSLENIMA OD DRŽAVE 200 EVRA: Isplata počinje već u maju, a ovo je uslov da dobijete novac! Ne treba čak NI PRIJAVA
Foto: Shutterstock

novčana pomoć

NEZAPOSLENIMA OD DRŽAVE 200 EVRA: Isplata počinje već u maju, a ovo je uslov da dobijete novac! Ne treba čak NI PRIJAVA

InfoBiz -

Svi punoletni građani Srbije imaju pravo na isplatu novčane pomoći u iznosu od 60 evra, odnosno dva puta po 30 evra.

Prijave mogu da se obave od 28. aprila do 15. maja na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs i preko kontakt-centra.

Građani koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje dobiće dodatnih 60 evra jednokratne pomoći, koja će im biti isplaćivana počev od 1. juna. Isplata novčane pomoći vršiće se bez prijave lica, a novac će biti uplaćen na posebne namenske račune.

Srbi sa KiM

Kada je reč o Srbima sa KiM, novčanu pomoć od 100 evra imaju pravo da prime deca do 18 godina starosti, kao i punoletni. Novčanu pomoć od 200 evra u dinarskoj protivvrednosti imaju pravo da prime nezaposleni stariji od 18 godina. Pomoć će biti isplaćena prema evidencijama koje su sačinjene od strane komisija u skladu sa zaključkom vlade iz marta ove godine. Isplata će se vršiti bez prijave, na osnovu izvoda iz evidencija, počev od 1. maja, zaključno sa 31. majem. Isplata će se vršiti na namenski otvorene račune.

DInar, 1000 Dinara, Novac
foto: Profimedia

Ova pomoć države dodeljuje se u okviru trećeg paketa mera podrške privredi i građanima. Taj paket je Vlada Srbije usvojila u cilju suzbijanja ekonomskih posledica izazvanih pandemijom korona virusa.

Prošle godine, na početku pandemije, u okviru prvog paketa ekonomske podrške privredi i građanima, svaki punoletni građanin dobio je po 100 evra pomoći od države. Za tu meru se prijavilo 4.325.500 građana, a ako na taj broj dodamo i penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći koji su bili automatski prijavljeni, to je oko 6,2 miliona ljudi.Prijava elektronskim putem će početi 28. aprila, dok će prijava putem kontakt-centra biti moguća od 5. maja, kada će biti objavljen i broj telefona, rečeno nam je u Ministarstvu finansija. Građani će se prijavljivati samo jednom, a isplata će biti realizovana dva puta, u maju i novembru.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track