NEMAČKI FIŠER AUTOMOTIVE OTVORIO FABRIKU U JAGODINI: Predsednik Srbije presekao vrpcu zajedno sa predstavnicima kompanije
Foto: Printscreen/PINK

zvanično fabrika počela Da radI

NEMAČKI FIŠER AUTOMOTIVE OTVORIO FABRIKU U JAGODINI: Predsednik Srbije presekao vrpcu zajedno sa predstavnicima kompanije

InfoBiz -

JAGODINA - Nemačka kompanija Fišer automotiv sistem otvorila je danas u Jagodini fabriku u kojoj će se proizvoditi autodelovi i dodatna oprema za automobile visoke klase, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije presekao je vrpcu zajedno sa predstavnicima kompanije, čime je zvanično fabrika počela da radi.

Vučić je zatim obišao pogon i porazgovarao sa radnicima kojima je poželeo srećan rad i tom prilikom je saznao oni da nisu samo iz Jagodine, već i iz Paraćina, Chuprije, Despotovca, Kragujevca i drugih mesta.

Predsednik je istakao da je veoma srećan što su uspeli da dovedu takvog investitora u Srbiju i zahvalio vlasniku nemačke kompanije Klausu Fišeru i svima koji su u tome učestovali, kao i predsedniku Skupštine Jagodine Draganu Markoviću.

"Verujem da ovo nije kraj, nadam se da će se Klaus odlučiti da u Srbiji otvori i fabriku tiplova, gde ima veći deo proizvodnje. Mi ćemo da pomognemo, a oni trže stabilnost, dobre radnike, kao i niže troškove. Srbija je idealna zemlja za njih i ja sam mu rekao ko god mu ponudi uslove za koje misli da su idealni za investiciju da će Srbija ponuditi za 10 odsto bolje uslove", rekao je Vučić.

Takođe, poručio je da država želi svim građanima da obezbedi posao, ako žele da rade.

Predsednik je kazao da su nemačke kompanije kada su došle u Srbiju zapošljavanje oko 17.000 radnika, dok sada zapošljavaju oko 70.000 ljudi u Srbiji, što takođe govori koliki je uspeh Srbija postigla.

Aleksandar Vučić, fabrika, otvaranje, Jagodina, Fischer automotive systems
foto: Printscreen/PINK

Dodao je da su to sve preduzeća sa izvozom od 100 odsto i da će Fisćer izvoziti za najbolje brendove kao što su bmw, mercedes, audi...

Predstavnici kompanije su upoznali Vučić sa proizvodnim procesom koji je potpuno automatizovan.

Investicija Fišera vredna je oko 40 miliona evra, a u proizvodnoj hali površine 8.000 kvadratnih metara radiće 350 zaposlenih.

Fišer je proizvodnju u Jagodini počeo krajem prošle godine u iznajmljenoj hali preduzeća Visokogradnja inženjering gde je zapošljavao 100 radnika.

Ta kompanija svoje fabrike ima još u Nemačkoj, SAD-u, Kini i Cceškoj gde zapošljava oko 5.200 radnika.

Fišer izvozi u 120 zemalja, a njegov proizvodni program namenjen je proizvodhačoma automobila Mercedes, BMW i Folksvagen grupa.

Prošle godine je grupacija Fišer ostvarila promet od 872 miliona evra.

To je červrta strana fabrika u industrijskoj zoni u Jagodini, prethodno su svoje proizvodne pogone tu izgradile tri kompanije iz Italije.

Aleksandar Vučić, fabrika, otvaranje, Jagodina, Fischer automotive systems
foto: Printscreen/PINK

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track